Отримали паспорти нового зразка

21 Березня 2016 16:09

DSC_0135Відбулося урочисте вручення 16-річним мешканцям Широківщини паспортів громадянина України нового зразка у вигляді пластикової ІD-картки.
У заході взяли участь депутат обласної ради Дмитро Зубрій, заступник голови районної ради Євген Ситниченко, начальник Широківського відділення поліції Криворізького ВП ГУ НП в Дніпропетровській області підполковник поліції Сергій Єфремов.
Документи нового зразка вручила юним громадянам завідувач Широківського районного сектору Головного Управління Державної міграційної служби України в Дніпропетровській області Ганна Єременко. Ганна Юріївна у своєму виступі наголосила, що цей документ не тільки буде посвідчувати їх особу, а й визначати приналежність до громадянства молодої, але перспективної держави – України. Тому, не треба поспішати змінювати паспорти громадянина України на паспорт іншої держави, ви потрібні своїй країні – ви її майбутнє.
Головним побажанням юнакам та дівчатам стало – бути гідними громадянами своєї держави, здатними будувати власне майбутнє у сучасній європейській державі. І щоб рідний край завжди залишався для молоді найдорожчим місцем на довгій, мирній і щасливій життєвій дорозі.
Ростислав Лисогор від своїх ровесників подякував усім присутнім за незабутню подію в їх житті, й сказав, що він гордий від того, що став повноправним громадянином своєї держави.
На згадку про цей особливий день в житті молодих громадян молодь отримала подарунки від депутата обласної ради Дмитра Зубрія та від міграційної служби.
Начальник Широківського відділення поліції Криворізького ВП ГУ НП в Дніпропетровській області підполковник поліції Сергій Єфремов подарував новим громадянам нашої держави цікаву екскурсію по Широківському відділенню поліції. На початку зустрічі він провів для дітей бесіду про правослухняність підростаючого покоління та відповідальність неповнолітніх. Після цього він показав дітям будівлю поліції, розповів про специфіку діяльності структурних підрозділів поліції, таких як слідчий відділ, сектор карного розшуку тощо. Ознайомив присутніх зі стендами, на яких розміщені різні види зброї, що використовується в роботі правоохоронців. Дітям показали кімнату прийому громадян, а потім провели до чергової частини, куди надходить найперша інформація про злочини та правопорушення. Учні залишились задоволеними, висловили подяку працівникам поліції, а деякі виявили бажання в подальшому працювати в правоохоронних органах.

Вікторія СІНЧЕВСЬКА