Потепління не чекати: в Україну потрапив холодний арктичний циклон

21 Березня 2016 13:33

74891В Україну потрапив холодний арктичний циклон, і потепління поки не очікується.

Синоптики Українського гідрометцентру прогнозують: на початку тижня мокрий сніг очікується практично на всій території України, крім Одеси, Миколаєва та Херсона. У Харкові та Сумах вдень можливий невеликий мороз (до 1 градуса нижче нуля), вночі – до 6 градусів морозу. У Донецькій, Луганській і Полтавській областях вдень очікується температура повітря в районі 5 градусів тепла.

У центральних областях України – 4-6 градусів тепла. На заході країни прогнозують мокрий сніг. Температура повітря днів підніметься до 7 градусів тепла.

Мокрий сніг з дощем, як кажуть синоптики, пройде також і в Києві. Тут температура повітря вдень коливатиметься в межах 4-6 градусів тепла. Вночі можливе невелике похолодання (до 1 градуса морозу).
Уже в п’ятницю синоптики прогнозують незначне потепління. Так, в Одеській, Херсонській та Миколаївській областях вдень температура повітря підніметься до 12 градусів вище нуля. Вночі – опуститься до 2 градусів тепла. Дощі очікуються в Запорізькій, Донецькій та Луганській областях. Правда, як говорять в Укргідрометцентрі, опади будуть незначними.

У Харкові, Полтаві, Черкасах та Кіровограді очікується мінлива хмарність, у Києві та на решті території України – мокрий сніг. У столиці вдень температура повітря досягне 7 градусів тепла, а вночі можливий невеликий мороз (до 1 градуса нижче нуля).

“Це типова для кінця березня погода, – розповідає начальник відділу метеопрогнозів Українського гідрометцентру Людмила Савченко, – Похолодало тому, що арктичне повітря прорвався в Україну”.

Найближчим часом, впевнена синоптик, погода істотно не зміниться. Найбільше опадів на цьому тижні очікуються 24 березня.

“Багато опадів буде в центральних, східних і південних областях. Переважна температура вночі буде від 3 тепла до 3 градусів морозу, а вдень – 2-7 градуси тепла. Справжнього весняного тепла поки не буде”, – розповідає Людмила Савченко.

Найімовірніше, вважає синоптик, це вже останній сніг в цьому сезоні, однак сказати точно складно – прогнозувати на місяць вперед в Гідрометцентрі не беруться. “Похолодання ще може бути. Ще можуть і заморозки повернутися в травні. Але чи буде така похолодання і сніг як зараз, сказати складно”, – говорить начальник відділу метеопрогнозів Українського гідрометцентру Людмила Савченко.

Джерело: segodnya.ua