У Дніпропетровську курців у людних місцях штрафуватиме поліція

23 Березня 2016 14:54

taba06-1Про це під час прес-конференції повідомили представники Управління патрульної поліції Дніпропетровська, передає Depo.Дніпро.

По кілька протоколів на день складають на людей, котрі курять у заборонених законом місцях. Зокрема, патрульні реагують на виклики щодо куріння сусідів у під’їздах. Із ухваленням рішення сесії міської ради територія місць заборонених для куріння може розширитися. Зокрема вільною від тютюну і кальянів має стати Набережна Дніпропетровська.

“Нам потрібно рішення сесії щодо громадських місць, щоби ми могли на законних підставах реагувати і застосовувати статтю 175-1 КУпАПу”, – повідомив начальник патрульної поліції Дніпропетровська Володимир Богоніс.

До рішення сесії патрульні керувалися законом “Про заходи щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу на здоров’я населення”. Згідно з ним, куріння заборонене у ліфтах, таксофонах, у навчальних та медичних закладах та на їх території, на дитячих і спортивних майданчиках, у під’їздах, підземних переходах, ресторанах і громадському транспорті, державних і культурних закладах. Перший штраф складає від 51 до 85 грн., повторний – до 340 грн.

Володимир Богоніс наголосив, що патрульні не виловлюють курців по під’їздах, але реагують на скарги.

“Коли до нас звертаються громадяни, і є свідки правопорушення, ми можемо відібрати два пояснення та виписати протокол”, – повідомив заступник командира першого патальйону патрульної поліції Дніпропетровська Олександр Віт.

Джерело: dnipro.depo.ua