У Дніпропетровську затвердили список пільг на проїзд

23 Березня 2016 14:05

406976Міські обранці розглянули питання щодо пільг на проїзд у метрополітені та автотранспорті та узгодили категорії пільговиків. Про це повідомили у прес-службі Дніпропетровської міськради.

Депутати висловилися “за” пільговий проїзд для дітей-сиріт і дітей, які позбавлені батьківського піклування, а також студентів і учнів профтехучилищ. Діти-сироти та ті, що позбавлені батьківського піклування, матимуть право на безкоштовний проїзд. Студенти, учні ПТУ можуть відтепер розраховувати на 50% знижку на проїзд в електротранспорті. Учні ж загальноосвітніх закладів зможуть користуватися пільгами у автотранспорті, метрополітені та електротранспорті.
Таке рішення підтримали 59 депутатів.

Міські обранці також розглянули питання щодо пільг на проїзд у метрополітені. Директор департаменту транспорту та зв’язку міськради Ірина Прилипа зазначила, що у місті майже 40 тисяч пільговиків, які залишилися без такої можливості. Пільги раніше забрали депутати ВР.

До громадян, яких позбавили права на пільговий проїзд у метрополітені, належать ветерани праці, діти війни, інваліди ІІІ групи. Ірина Прилипа повідомила: питання обговорювалося із фінансовим департаментом. Було прийняте рішення, що фінансування таких пільг може здійснюватися за рахунок коштів, що передбачені на регулювання цін на проїзд у метрополітені.

Джерело: region.unn.ua