Змінилися норми споживання побутового газу

24 Березня 2016 15:39

136286Кабінет міністрів України встановив нову норму місячного споживання газу в домогосподарствах, які не обладнані лічильниками, – 4,4 куб. м на людину, оскільки обласні газопостачальні компанії через суд скасували розпорядження уряду, яким норма споживання газу була встановлена на рівні 3 куб. м.
Тепер місячна норма споживання газу без лічильника при наявності централізованого гарячого водопостачання складає 4,4 куб. м на людину, при відсутності централізованого гарячого водопостачання та газового водонагрівача – 7,1 куб. м на людину.
При наявності газової плити і водонагрівача – 14 куб. м на людину.
Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк на засіданні уряду 23 березня назвав незаконним нарахування газопостачальними компаніями сум за природний газ для населення з місячній нормі 6 кубометрів на людину, і заявив про затвердження урядом нової норми в 4,4 кубометра.
Раніше повідомлялося, що український уряд поки не прийняв рішення про підвищення ціни на газ для населення з 1 квітня 2016 р як це передбачено меморандумом з Міжнародним валютним фондом (МВФ).
Глава Національної комісії, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКУ) Дмитро Вовк заявив, що після підвищення вартості газу для підприємств теплокомуненерго тарифи на центральне опалення для населення можуть зрости в середньому на 80%.

Джерело: segodnya.ua