Злагоджена робота – раціональні рішення

27 Березня 2016 15:35

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Під час пленарного засідання третьої сесії Дніпропетровської обласної ради VII скликання 24 березня депутати розглянули ряд важливих питань, необхідних для життєдіяльності області.
Як розповіла голова фракції «Батьківщина» в обласній раді Антоніна Ульяхіна, спочатку проголосували бюджетні питання. Наприклад, додатково більше ста мільйонів гривень віддали на ремонт доріг.
Виділили кошти для надбавки медикам за інтенсивність праці. Поки надбавка невелика – на область виділено лише 5 мільйонів, але з надходженнями в бюджет вона буде поступово збільшуватися.
Також виділено гроші на оновлення важливих інфраструктурних об’єктів. 315 мільйонів дозволять, наприклад, забезпечити додаткові 1,5 тисяч місць у дитячих садках.
У кожному районі та місті регіону за кошти бюджету цього року обов’язково будуть проводитися ремонти та будівництво. Пріоритетним буде прокладання водоводів. Завдяки ним питну воду в оселі нарешті зможуть подати понад ста сорока п’яти тисячам мешканців області.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

За пропозицією депутатів фракції “Батьківщини” депутати Дніпропетровської обласної ради затвердили звернення до Президента України, Прем’єр-міністра України, Голови Верховної Ради України, послів іноземних держав в Україні щодо звільнення народного депутата України, постійного делегата від України в Парламентській асамблеї Ради Європи Надії Савченко, яка близько двох років перебуває у незаконному ув’язненні в Російській Федерації, країні, визнаній Верховною Радою України державою-агресором.

Сесії передувала напружена робота в комісіях, – розповідає Антоніна Ульяхіна, – Їх у обласній раді – 16 і у дев’яти комісіях «Батьківщина» має своїх представників. Три комісії – батьківщинці очолюють.
Мені подобається, як зараз працює демократична коаліція. На сьогодні немає жодного питання, яке б не обговорювали всі разом. Депутати зацікавлені у тому, щоб область була на гідному рівні. Щоб у нас був порядок, наприклад, з дорогами, освітленням, забезпеченням учнів шкіл шкільними автобусами. Наші депутати дійсно прийшли виконувати накази своїх виборців.
Як заступник голови постійної комісії обласної ради з питань соціально-економічного розвитку області, бюджету і фінансів, хочу сказати, що найгарячіші спори відбуваються у нашій бюджетній комісії – тож і результат маємо ефективний обласний кошторис. Ми співпрацюємо з керівниками районів та мерами міст і бачимо конкретні результати своєї роботи. Добре, що у кожного є бажання знаходити спільну мову.
Ми демонструємо відкритість і прозорість своєї роботи – пленарне засідання транслювалося у режимі онлайн.
На сесії Дніпропетровської обласної ради також прийнято ряд важливих рішень щодо фінансування ряду об’єктів Дніпродзержинська.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

– Виділення цих грошей далося непросто, – говорить депутат від фракції «Батьківщина» Олена Плахотник, – були такі депутати, які вважали, що Дніпродзержинськ сам знайде кошти на зазначені об’єкти. Тому я хочу сказати величезне спасибі моїм однопартійцям – депутатам облради від «Батьківщини», які беззастережно підтримали наше місто і тим самим «просунули» виділення коштів, – каже Олена Плахотник.
За її словами, разом з колегами-однопартійцями вдалося домогтися виділення 7 мільйонів гривень з обласного бюджету на фінансування реконструкції системи водопостачання селищ Романкове і «55-й блочок», в нинішньому році на ці цілі буде спрямовано 1 мільйон гривень. Також для екологічної безпеки міста виділяється мільйон гривень на очисні споруди в протитуберкульозному диспансері по проспекту Аношкіна. З обласного бюджету також будуть виділені кошти на реконструкцію басейну в 44-й школі, на переобладнання майстерень 37-ї школи під дитячий садок і на ремонт Заводського районного Центру з обслуговування пенсіонерів.

Віра Касьянова