Микола Томенко: Я не обіцяв виборцям розбудовувати мережу фірмових магазинів “Рошен”

28 Березня 2016 11:24

1521cac-22-02--------Народний депутат Микола Томенко на своїй сторінці у “Фейсбуці” прокоментував рішення закритого з’їзду партїі “Блоку Петра Порошенка”, на якому було ухвалено рішення про позбавлення його депутатського мандату. Політик підкреслює, що не порушив жодної своєї передвиборчої обіцянки.

“Учора не хотів проти ночі детально коментувати історію з таємним з’їздом БПП. Тому пишу зранку. В перших рядках свого запису хочу подякувати керівництву партії та лічно, перепрошую, особисто президенту за актуалізацію теми політичної відповідальності за передвиборчі обіцянки. Нагадаю, що мене як політичного та громадського діяча й позапартійного, Порошенко запросив для участі у президентських та парламентських виборах. Для визначення принципів діяльності ми підписали угоду про співпрацю у розробці української гуманітарної політики. Згодом були передвиборчі програми і обіцянки в контексті боротьби за європейські стандарти життя, український світ, відокремлення бізнесу від політики тощо. Що відбулося після виборів ви знаєте самі”, – зазначив Микола Томенко.

“Отож, популярно кажучи: я точно не обіцяв виборцям розбудовувати мережу фірмових магазинів “Рошен” від Києва до глухих карпатських сіл і водночас закривати школи, лікарні, ПТУ чи дитячо-спортивні заклади. Більше того, як відповідальний політик, який не пропустив жодного засідання парламенту (дивись письмову реєстрацію), не голосував за законопроекти, яких не бачив і не читав, бо “так попросив президент”.

Я виступав проти авантютних і антиукраїнських змін до Конституції, антилюдського бюджету … І ВСІ ЦІ МОЇ ДІЇ ВІДПОВІДАЮТЬ нашим передвиборчим обіцянкам. Тут, щоправда, є одна делікатна річ – багато нинішніх керманичів партії БПП, особливо, з команди Черновецького з виборцями не зустрічалися, вони округами і місцями в списку торгували!..”

“Отож, рішення з’їзду партії БПП важливе з погляду на питання відповідальності. Я готовий до спеціальної доповіді на засіданні парламенту щодо цього питання і чекаю на ухвалення закону про імперативний мандат, про який говорить стаття 81 Конституції”, – резюмував М. Томенко.

Джерело: tomenko.ua