У Дніпропетровській обласній клінічній офтальмологічній лікарні відбулося весілля бійця АТО

30 Березня 2016 23:06

 

IMG_6001У Дніпропетровській обласній клінічній офтальмологічній лікарні відбулася церемонія одруження Олександра Грищенко і Олени Табакової.
21 березня хлопця доставили до Дніпропетровська з травматичною ампутацією стопи і осколковими пораненнями правого ока, яким тепер Саша не бачить. Під час виконання бойового завдання його бойова машина вибухнула на міні під Авдіївкою.
IMG_5985Дніпропетровські лікарі врятували бійцю життя. Спочатку прооперували у лікарні Мечникова, потім перевели відновлювати зір в обласну офтальмологічну лікарню.
Там хлопець вирішив не зволікати з весіллям і зіграти його прямо у лікарні. Адже з Оленою вони давно планували одружитися.
Про долю бійця дізналися депутати Дніпропетровської обласної ради.
IMG_6039Ми з колегами вирішили допомогти герою здійснити його мрію. – розповідає депутат обласної ради Андрій Козар, – зібрали необхідні кошти на лікування для Олександра Грищенка, відвідували його у лікарні, допомагали всім необхідним та почали готуватися до весілля. У подарунок молодятам голова фракції «Батьківщина» Антоніна Ульяхіна придбала обручки.
Звичайно, організація заходу не вдалася б так швидко без допомоги відповідних служб. Дякують за допомогу співробітникам Головного територіального управління юстиції у Дніпропетровській області та обласній міграційній службі та керівництву лікарні.
IMG_6044IMG_6088– Це – найменше, що ми можемо зробити для нашого героя, – говорить Андрій Козар, – адже він не на словах, а на ділі, ризикуючи власним життям, захищав нашу Україну. Це – дуже світла людина, вражає те, як він тримається зараз, втративши ногу і око, не падає духом, сподівається, що все буде добре.
Ми дуже зраділи його проханню допомогти оформить шлюб. Відразу кожен згадав свою історію кохання. Олена і Олександр познайомилися 7 років назад, одружитися хотіли давно. Молоді люди чекали Сашиного дембеля, щоб оформити відносини, та ось, війна внесла свої корективи…
Олександр – родом з Нікополя. Майже рік тому Сашу мобілізували. Охороняв нашу країну у складі 25 – ої бригади.
– Звістка про його поранення для нас була шоковою, – плаче мама нареченої Зоя Юхимівна Табакова, – Олена вже була у шлюбі, з якого винесла гіркий досвід. До двох її дітей Олександр відноситься, як до рідних. Рідним він став і для нас, ми його дуже любимо. До цих слів приєднується і тітка Олени, Світлана Яценко.
Приїхали привітати Сашу його двоюрідні брат Артем та сестра Інна. Говорять, що, звичайно, й не думали, що будуть на весіллі у лікарні, але головне, що Сашко живий.
– Одне око йому вдалося зберегти, діставши осколки, другий косметично відновили, – розповідають директор лікарні, Заслужений лікар України Валерій Сердюк та завідувач відділенням мікрохірургії ока, лікар вищої категорії Володимир Семенко, – На жаль, його зорову функцію врятувати не вдалося. Треба сказати, що подібні поранення вважаються несумісними з життям. Чудо, що він залишився живий. Тепер, після декількох операцій, разом з колегами з Мечникова будемо ставити його на ноги.
Тож весільне «гірко» лунало у лікарні для Олександра та його нареченої Олени. Їх мрія збулася. Молодих вітали рідні, медики обласної клінічної офтальмологічної лікарні, журналісти. Весільну церемонію проводила начальник відділу реєстрації актів цивільного стану Дніпропетровського районного управління юстиції Любов Ляпченко.
Через два місяці у молодої сім’ї буде поповнення. «Доньку ми назвемо Вероніка. Це Саша вибрав для неї ім’я », – сказала молода дружина, – « До речі, мій весільний букет сьогодні зловила медсестричка лікарні, яку теж звуть Вероніка. Ми бажаємо їй щастя. ».
Активісти дніпропетровської партії “Батьківщина” та молодіжної громадської організації “Батьківщина Молода” також поздоровили родину Грищенко зі святом. Передали вітання від голови обласної організації ВО «Батьківщина» Антоніни Ульяхіної та голови Дніпропетровської міської організації «Батьківщина» Мгера Куюмчяна.
У закоханих – один з найщасливіших днів у житті. Попереду Олександра чекають ще операції на оці. Але вже через кілька тижнів його випишуть з лікарні.
Жити молоді будуть у мами Олени, де проживає ще й сім’я її брата. Звичайно, мріють про власне житло, але для молодої родини це поки нереально.

Віра Касьянова.