У Дніпропетровську з-під кранів тече брудна вода: «Дніпроводоканал» ремонтує насосну станцію

31 Березня 2016 13:38

maxresdefaultДиректор КП «Дніпроводоканал» Богдан Попюк повідомив, що потемніння і запах води, які з учорашнього дня спостерігаються в деяких районах Дніпропетровська, пов’язані з проведенням аварійно-відновлювальних робіт на Кайдацької насосно-фільтрувальної станції.

Про це повідомили в прес-службі Дніпропетровської міської ради.

«Звернення надходили від городян житлових масивів Перемога і Червоний Камінь. Люди скаржилися на запах і колір води. Це сталося через проведених ремонтних робіт на Кайдацької насосно-фільтрувальної станції. Подібні роботи там не проводилося протягом трьох років і прийшла ситуація, яка могла привезти до аварії з тяжкими наслідками. Тому й вирішено було провести ремонтні роботи з відключенням трубопроводів », – пояснив Богдан Попюк.

За його словами, через те, що була злита вода і повітря потрапило в мережі, відбулося окислення і вже при подачі води в трубопроводах зрушили залишки так званих опадів. Тому з’явився темних колір води і через окислення – її запах.

«Аварійні бригади« Дніпроводоканалу »промивали систему всю ніч, працюють і зараз, щоб ліквідувати запах і колір. Сама вода відповідає нормам. Почасово проводиться її аналіз. До вечора в кранах вже буде звичайна вода », – запевнив Богдан Попюк.