Дніпропетровський художній музей покаже виставку дитячого малюнка «Собори наших душ»

6 Квітня 2016 17:48

12963845_1021555874579516_6081168480491075674_n_resized7 квітня 2016 року о 16:00 у Дніпропетровському художньому музеї відбудеться відкриття обласної виставки дитячого малюнка «Собори наших душ», присвяченої 25-й річниці Незалежності України. Організатори виставки – Департамент освіти і науки Дніпропетровської обласної державної адміністрації, КЗК «Дніпропетровський художній музей» ДОР» та комунальний позашкільний навчальний заклад «Дніпропетровський обласний дитячо-юнацький кіноцентр «Веснянка» Дніпропетровської обласної ради».

2016 рік є особливим для нашої держави – 25-річчя Незалежності України. Цій знаменній події був присвячений традиційний обласний конкурс юних художників «Собори наших душ», який вже сімнадцять років поспіль проводить Дніпропетровський обласний дитячо-юнацький кіноцентр «Веснянка».

Конкурс «Собори наших душ» був проведений за декількома номінаціями. У ньому взяли участь 588 юних художників віком від 5 до 18 років з майже усіх районів області. На участь у конкурсі надійшло 957 творчих робіт. Цікаві конкурсні колекції надіслано з міст Дніпропетровська, Кривого Рогу, Павлограда, Новомосковська, Марганця, Дніпропетровського, Томаківського, Нікопольського, Юр’ївського, Магдалинівського, Синельниківського районів.

Компетентне кваліфіковане журі визначило 60 найкращих робіт у трьох вікових категоріях, автори яких стали переможцями.

За підсумками цього конкурсу підготовлена експозиція обласної виставки дитячого малюнку «Собори наших душ», яка буде експонуватись у просторих залах Дніпропетровського художнього музею.

На виставці представлено 90 найкращих робіт переможців та учасників конкурсу, серед яких багато малюнків, присвячених 25 – річчю Незалежності України. У дитячих творах – пейзажі рідного краю, веселі тварини та яскраві птахи, сім’ї, друзі, герої улюблених літературних творів, захисники рідної землі – від минулого до сьогодення. Кожна робота насичена радістю, надією, бажанням миру та здійснення мрій.

Ця виставка відкриє відвідувачам захоплюючий світ дитячих фантазій, нове сприйняття довколишнього світу, сповнить душу кожного радістю та оптимізмом.

Дніпропетровський художній музей та дитячо-юнацький кіноцентр «Веснянка» тривалий час товаришують та плідно співпрацюють разом. У XXI столітті було проведено багато спільних виставок, таких як: “Петриківські династії”, “Простір Н. П. Довгялло та її учнів”, “Війна, мир, діти”, “З Україною у серці”, “Райдуга на склі”.

Джерело: prostir.museum