Конституція не винна, або Про мораторій на зміни до Конституції!

6 Квітня 2016 17:52

kkkЄ у нас така традиція: як тільки політик чи високопосадовець реально починає відчувати ненависть українського народу до себе, так він намагається знайти цьому «першопричину». І так історично склалося, що, на жаль, серед першопричин непрофесіоналізму, безвідповідальності і цинічності влади завжди знаходять «крайню» … Конституцію України.

Так у черговому зверненні «до народу» Прем’єр-міністр Яценюк левову частину свого виступу присвятив тому, що, коротко кажучи, щастя настане нам, коли ми Конституцію змінимо.

До цього «щасливе життя» обіцяв Президент Порошенко – теж шляхом змін до Конституції. Але так склалося, що у цих змінах були запропоновані здебільшого розширення повноважень «собі рідному»…

Як автор низки досліджень з історії української Конституції хочу сказати: найбільша біда української держави та, власне, її влади ніколи не полягала в «поганій» Конституції. Ця біда полягає у тому, що НІХТО НЕ ХОЧЕ цю Конституцію ВИКОНУВАТИ! Натомість влада намагається постійно її порушувати і змінювати «під себе».

Складається враження, що пріоритетною рисою діяльності високопосадовців чи чиновників є намагання збагачуватись за рахунок держави та опікуватись власним бізнесом, а тому їм будь-яка конституція, навіть американська, буде «не такою»…

Тому я займаю, можливо, непопулярну зараз позицію і вважаю, що треба бодай на якийсь період – скажімо, на 5 років – запровадити МОРАТОРІЙ на зміни до Конституції і нарешті почати її виконувати!

Адже найкраща Конституція – це та Конституція, яку ВСІ ЗНАЮТЬ, ШАНУЮТЬ І ВИКОНУЮТЬ!!!

Джерело: tomenko.ua