Декомунізація дасть результат, лише коли вона буде проведена разом із деолігархізацією

20 Квітня 2016 17:28

tomenko-300x200На цьому наголосив засновник Фонду «Рідна країна», кандидат історичних наук, доктор політичних наук Микола Томенко, презентуючи у Херсоні свій навчальний посібник «Україна: історія Конституції».

Він зазначив, що історичний досвід є надзвичайно важливим для прийняття відповідних політичних рішень. «Але слово не повинно розходитись із ділом, і патріотична риторика не повинна домінувати над бездіяльністю і непрофесіоналізмом влади. Для прикладу: декомунізація, яка здійснюється сьогодні в Україні, є важливою, але корисною чи ефективною вона стане, коли буде проводитись разом із деолігархізацією і деофшоризацією», – вважає М. Томенко.

«Коли люди бачать, що влада і олігархи наживаються на війні та на простому народові, коли тіньова економіка розширює свою сферу впливу в геометричній прогресії, то одної патріотичної риторики чи, наприклад, проекту декомунізації замало, щоб об’єднати Україну. А тому декомунізація дасть результат, лише коли вона буде проведена разом із деолігархізацією», – додав він.

Під час свого перебування у Херсоні Микола Томенко провів зустрічі зі студентами та викладачами Херсонського державного університету та взяв участь у семінарі для бібліотекарів міста. Також він повідомив, що всі бібліотеки та школи Херсона в рамках діяльності Фонду «Рідна країна» отримають в подарунок навчальний посібник «Україна: історія Конституції».

Джерело: tomenko.ua