Микола Томенко: Час селфі для влади минув

21 Квітня 2016 13:59

223608«Ви можете здивуватися, але я хочу відзначити певні позитиви нового уряду для України», – зазначив лідер Громадського руху «Рідна країна» Микола Томенко, аналізуючи шанси уряду Гройсмана під час відеоефіру на «Обозревателе».

«Це уряд, який вже не може застосовувати тактику двох попередніх урядів Яценюка, коли власні непрофесіоналізм, бездіяльність та антинародність прикривалися загрозою військових дій з боку Росії чи наслідками злочинного режиму Януковича», – зауважив Томенко.

«Справа в тому, що В. Гройсман на посаді мера Вінниці, як всі знають, не лише отримував ордени від Януковича, а і до останніх хвилин захищав його як президента під час акцій Революції гідності, – нагадав політик. – Крім того, за уряд Гройсмана голосувала велика кількість депутатів, голосами яких свого часу були ухвалені так звані «диктаторські закони» 16 січня, що спричинили загострення ситуації і загибель багатьох людей на Майдані».

«Отож, нищити злочинний режим Януковича і прикриватися іменем Майдану уряд Гройсмана вже не має жодного морального права», – переконаний Микола Т оменко.

Крім того, зауважив Томенко, дуже важко буде спозиціонувати новий уряд і як уряд війни з Путіним, тому і Росією В. Гройсману прикриватися вже буде складно.

«Ще одна не менш важлива історія: спроба формальними піар-ознаками підмінити щоденну системну роботу, що журналісти та експерти означили як «селфі-уряд», який любив пофотографуватися чи у Фейсбуці розмістити черговий пост про роздуми над долею України. Такий характер діяльності нового уряду вже точно не пройде», – вважає М. Томенко.

«Отож, уряду Гройсмана доведеться пропонувати абсолютно конкретні рішення і нести відповідальність за них. Тому, якщо популярно сказати, то не лише для уряду, а й для Президента час селфі минув. Необхідно робити реальну роботу і нести за неї реальну відповідальність», – підсумував політик.

Джерело: tomenko.ua