На Дніпропетровщині люди пили брудну воду, бо чиновник вкрав гроші, виділені на її очищення

25 Квітня 2016 16:26

slide2Оперативниками Управління захисту економіки задокументовано злочинну діяльність посадовця комунального підприємства Новомосковського району. Державі завдано збитків на суму понад 300 тисяч гривень. Про це повідомляє прес-служба управління захисту економіки Національної поліції України в Дніпропетровській області.

У грудні 2015 року за матеріалами УЗЕ слідчим відділом Новомосковського району було відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.

Оперативники встановили, що в на початку 2015 року через бюджету були виділені кошти в сумі понад 300 тисяч гривень на закупівлю фільтраційного обладнання для очисних споруд двох свердловин, які є джерелом питної води жителів сіл Новомосковського району.

Однак, шляхом проведення ряду експертиз та слідчих дій, працівники УЗЕ встановили, що заступник начальника підприємства вніс до фінансово-господарську документацію недостовірні відомості, вказавши «неіснуючого» постачальника обладнання. Фактично вищевказане обладнання вартістю понад 300 тисяч гривень придбано не було. Державі завдано збитків на суму понад 300 тисяч гривень.

У квітні 2016 чиновнику повідомлено про підозру за привласнення бюджетних коштів.

В даний час матеріали кримінального провадження з обвинувальним висновком направлено до суду.

В ході розслідування кримінального провадження посадовою особою був добровільно відшкодовано шкоду, заподіяну його діями державі в повному обсязі.