Дніпропетровщина в трійці лідерів України по захворюваності на малярію

26 Квітня 2016 15:53

malyariyaУ 2015 році в 18 регіонах України зареєстровано 52 випадки захворювання на малярію, 3 з них – летальні. Найбільша кількість випадків захворювання на малярію зареєстровано в Одеській області (10), в Києві (8), Дніпропетровській (5), Київської (5), Львівській (5) областях. Про це повідомляє державна СЕС України.

Однією з причин, яка призвела до смертельного результату від малярії, стали відсутність настороженості до хвороби серед осіб, які відвідували тропічні країни, нехтування правилами особистої захисту, відмова від проведення особистої хіміопрофілактики під час перебування в природному вогнищі і по поверненню, пізнє звернення за медичною допомогою.

«У разі виїзду в тропічні країни, слід приймати протималярійні препарати за схемою: за один тиждень до виїзду, протягом усього терміну перебування на небезпечній території і 4 тижні після повернення (один раз на тиждень)», – йдеться в повідомленні СЕС.

Малярія – це гостре інфекційне захворювання, що характеризується періодичними підйомами температури тіла, збільшенням печінки, селезінки, анемією, може привести до летального результату. Малярія широко поширена в країнах з жарким кліматом і передається від хворої до здорової людини через укуси малярійних комарів.