Колектив КБ «Південне» організував автопробіг з метою привернути увагу до ситуації, що склалася на підприємстві

5 Травня 2016 12:12

????????????????????????????????????

Близько сорока співробітників КБ «Південне» взяи участь у автопробігу з метою привернути увагу до ситуації, що склалася на підприємстві.
Стартова точка автопробігу – майданчик за Південним мостом. Автомобілі, у супровіді поліції, рухалися по Набережній до кінцевої точки – зупинка парк Леніна (Червоний камінь). Наймолодшому учаснику автопробігу 5 років, найстаршому – близько 80 років.
Нагадаємо, зараз в КБ працює 5300 чоловік. Середній вік співробітників – 46 років, біля 2 тисяч працівників – молодь до 35 років. Середня заробітна плата – 9000 гривень.

????????????????????????????????????

З 2010 по 2015 підприємство залучило 7,134 млрд грн іноземних інвестицій.
Об’єм виконаних робіт за 2015 рік – більше, ніж 15 млрд. грн, об’єм реалізації – більше 1 млрд грн. Відрахування в бюджет становлять 450 млн. грн. при бюджетних асигнуваннях лише в 15 млн. грн.

????????????????????????????????????

Серед об’єктів соціальної сфери підприємства – дитячий оздоровчій табір “Зоряний” на 320 місць в зміну (сел. Кіровське, Дніпропетровщина), пансіонат “Лісовий” ( Дніпропетровщина), пансіонат “Сокіл” на Азовському морі.
ДП «КБ «Південне», на відміну від інших підприємств космічної галузі України, вже впродовж багатьох років провадить успішну діяльність, має стабільний рівень фінансових надходжень з міжнародного ринку.

????????????????????????????????????

Зовнішньоекономічні контракти ДП «КБ «Південне» в умовах складної економічної ситуації в країні є головним джерелом надходжень не лише для забезпечення своєї діяльності, а й для 120 підприємств української кооперації та організацій НАН України, ДК «Укроборонпром», МОУ, МОНУ та інших, які у 2015 році завдяки ДП «КБ «Південне» було профінансовано на суму близько 1,1 млрд. грн. Це, в кінцевому рахунку, дає можливість оплачувати працю понад 20 тисячам працівників кооперації.

????????????????????????????????????

Надходження в рамках іноземних контрактів, що укладалися, в першу чергу, завдяки управлінським та особистим якостям Генерального конструктора – Генерального директора О.В. Дегтярьова, дозволили
ДП «КБ «Південне» також розгорнути перспективні розробки ракетно-космічної техніки та новітнього озброєння, які, разом з кооперацією українських підприємств, зможуть забезпечити міцні позиції України на міжнародному космічному ринку в майбутньому та потреби національної безпеки.
12 лютого 2016 року Державне космічне агентство видало наказ, згідно якого академіка Олександра Дегтярьова звільнено з посади генерального конструктора – генерального директора «КБ «Південне».

????????????????????????????????????

Потай від колективу змінений Статут підприємства і тепер об’єкти соцсфери можуть бути відчужені без узгодження з колективом. Також ліквідовано посаду генерального конструктора – генерального директора (на підприємстві ця посада об’єднана).
Основна вимога і велике прохання колективу конструкторського бюро – скасування указу про звільнення академіка Олександра Дегтярьова і відновлення його на посаді.
Всього за один день тут зібрали 4 тисячі підписів на підтримку Олександра Дегтярьова.

Віра Касьянова