Нові адмінпослуги на Дніпропетровщині: тепер онлайн і Державна виконавча служба

6 Травня 2016 16:18

14625276227916Нові адмінпослуги онлайн вже доступні на Дніпропетровщині. Відтепер в електронний формат переведені послуги Державної виконавчої служби. Отримати довідку про сплату аліментів, реквізити на оплату послуг або зразки документів Державної виконавчої служби, записатися на прийом до державного виконавця – все це тепер можна на iGov. Про це повідомив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резниченко.

Дніпропетровщина, за традицією, стала однією з перших областей України, де в електронний формат переведені послуги Державної виконавчої служби. Тепер жителі регіону онлайн можуть записатися на прийом до державного виконавця, замовити довідку про розмір аліментів, зразки документів для звернення до органів Державної виконавчої служби. Онлайн можна ознайомитися і з ходом виконавчого провадження.

«Ще один державний орган Дніпропетровщини тепер працює в електронному форматі. Це не просто 5 додаткових послуг на iGov, це економія часу тисяч жителів Дніпропетровщини, доступність державних послуг комфорт для людей. На сьогодні в нашій області на iGov в режимі онлайн вже 195 самих адмінпослуг », – підкреслив Валентин Резниченко.

5 нових адмінпослуг з’явилися на iGov в розділі «Виконавче провадження». Три з них зараз можуть отримати тільки жителі Дніпропетровщини. Зараз айтішники працюють над тим, щоб поширити досвід регіону на всю Україну. Запевняють – найближчим часом цими адмінпослугами онлайн зможуть скористатися жителі всієї країни.

З червня 2015 Дніпропетровщина першою в Україні почала перекладати адміністративні послуги в електронний формат. Стартували з найбільш затребуваних – довідки про несудимість, реєстрації автомобіля в МРЕВ, оформлення субсидії та виплат при народженні дитини. Завдяки спільним зусиллям IT-волонтерів та Дніпропетровської ОДА, в Інтернеті вже 195 адмінпослуг – від оформлення закордонного паспорта до організації власного бізнесу.