Довибори – це своєрідна війна між «країною Рошен» і державою Україна

17 Травня 2016 15:51

vy-borКоментуючи журналістам у Чернігові ситуацію із призначенням довиборів народних депутатів в чотирьох одномандатних виборчих округах, лідер Громадського руху «Рідна країна» Микола Томенко зазначив, що оголошення цих довиборів має не стільки політичне, скільки світоглядне значення.

«Справа в тому, що для Президента та його команди сьогодні надзвичайно важливо закріпитися при владі. Це означає – отримати додаткові чотири мандати для проведення відповідних рішень в інтересах свого бізнесу та своєї команди в парламенті, а також – щоб мати більшу можливість зібрати 300 голосів для внесення змін до Конституції про так званий «особливий статус Донбасу» та закріплення надзвичайних повноважень в частині контролю за місцевим самоврядуванням і судовою системою до 2019 року», – зауважив М. Томенко.

«Натомість ті політичні сили та громадськість, що намагаються протистояти узурпації влади командою Президента та групою олігархів навколо нього, мусили би досить відповідально поставитись до цих довиборів», – вважає М. Томенко.

Зокрема, на його переконання, їм треба вийти на погодження у кожному із чотирьох округів єдиного кандидата від нинішньої демократичної та української опозиції до влади.

На думку політика, це дасть можливість суспільству у непростий період чітко обирати між кандидатом від нинішньої влади, що співпрацює з олігархами, та між кандидатом, який репрезентує український і неолігархічний шлях розвитку України.

«Популярно кажучи, довибори будуть своєрідною війною між подальшим будівництвом «країни Рошен» та можливістю будувати власну державу Україну», – зазначив Микола Томенко.

Джерело: tomenko.ua