Дніпропетровськ перейменували в Дніпро, а Дніпродзержинськ – в Кам’янське

19 Травня 2016 13:14

ddd19 травня 2016 Верховна Рада України прийняла три постанови про перейменування населених пунктів в Україні, а саме №№ 4691, 4085, 3864. Зокрема цими постановами було перейменовано місто Дніпропетровськ в Дніпро, а місту Дніпродзержинськ повернуто історичну назву – Кам’янське.
Про перейменування області поки нічого не відомо.
Голова Верховної Ради України Андрій Парубій зазначив, що народні депутати України повинні були завершити декомунізації назв українських міст до 18 лютого. І тому закликав народних обранців активніше брати участь в цьому процесі.
Нагадаємо, в пояснювальній записці до проекту закону сказано, що 21 листопада 2015 року Дніпропетровська міська рада не подав пропозицію про перейменування міста Дніпропетровська, яке містить символіку комуністичного тоталітарного режиму Верховна Рада України в тримісячний строк, який обчислюється з дня закінчення строку, визначеного пунктом 7 цієї статті Закону, приймає рішення про перейменування населених пунктів і районів, назви яких містять символіку комуністичного тоталітарного режиму.