На Дніпропетровщині поліцейські знайшли наркоплантацію

19 Травня 2016 17:59

ddd d m oСпівробітники Сьомого управління Департаменту протидії наркозлочинності протягом цього тижня провели ряд профілактичних заходів на території області. Про це повідомив начальник підрозділу Сергій Дереза.

Так, в Дніпродзержинську у місцевого жителя поліцейські спільно з тамтешньої місцевою прокуратурою вилучили 40 мілілітрів концентрату макової соломи. Чоловік зберігав його з метою подальшого збуту. З цього обсягу так званого «Малясу» можна було б виготовити близько чотирьохсот мілілітрів придатного до вживання «опію ацетильованого».

Житель Павлограда планував отримати незабаром великий урожай «марихуани». З цією метою він посадив у себе на городі близько трьохсот рослин коноплі. Плантація була доглянута, кущі – культивовані і политі.

А в самому обласному центрі наркоборці встановили чоловіка, у якого при собі виявилося більше 50 грамів марихуани, вже подрібненої і готової до вживання. Крім цього хлопець показав місце, де саме організував маленьку ферму «чудо-зілля». На цьому тижні там росло близько 50 рослин конопель.

На даний момент все вилучене направлено на експертизу.

За цінами «чорного» ринку сума вилученого у всіх випадках може доходити до десяти тисяч гривень.

Відкрито кримінальні провадження у ряду статей Кримінального кодексу України. Наркоторговцям і наркоаграріям може загрожувати термін позбавлення волі до десяти років.