Бактерії їдять пластмасу: дивовижне відкриття

20 Травня 2016 13:17

images (1)Дві канадських студентки, Міранда Ван і Джіні Яо знайшли бактерії, що поїдають фталат, відому хімічну речовину, що використовується у пластику. На основі цього відкриття вони розробили процес розчинення пластика, при якому матеріал розпадається на ферменти та з легкістю перетравлюється організмами.

“Хоча ми не перші, хто вважає, що бактерії здатні руйнувати фталати, ми стали першими, хто знайшов цьому можливий доказ”, – говорить Яо.

Наступним кроком для Ван і Яо стане пошук способу реалізувати своє відкриття, щоб використовувати його для очищення навколишнього середовища. Зараз найкращим варіантом, за словами Ван, є розробка переробної станції з біологічними організмами, яку можна розмістити на вантажному автомобілі або кораблі.

“Ідея полягає в тому, що немає потреби збирати пластик і відправляти його в певне місце, – говорить Ван. – Пластик дуже легкий, тому для транспортування навіть 1 кілограма потрібна велика кількість вільного місця”.

Щоб втілити свій проект у життя, студентки заснували власну компанію під назвою BioCellection. Мета її – створення пересувних цистерн для перероблювання пластику в будь-якому місці.

Джерело: bublbe.com