На Дніпропетровщині завершили декомунізацію

23 Травня 2016 15:13

1031242Більш 4,1 тисячі провулків, вулиць і скверів Дніпропетровщини отримали нові назви. Декомунізація в регіоні завершена. Про це повідомив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резниченко.

«Міста і райони Дніпропетровщини втратили Пролетарських, більшовицька і Комуністичних вулиць. Декомунізація в області завершилася. Перейменовано понад 4,1 тисячі провулків, вулиць і скверів », – розповів Валентин Резниченко.

За 9 місяців міста і райони області самостійно перейменували понад 3,5 тисячі вулиць, демонтували близько 230 пам’ятників і радянських символів, розташованих на будинках.

У лютому 2016 року, відповідно до Закону про декомунізацію, повноваження перейшли до облдержадміністрації. Тут створили спеціальну робочу групу з істориків і краєзнавців. Вони перейменували ще 530 вулиць, яким міста і райони не дали нових назв самостійно. Найбільше їх було в Кривому Розі – понад 250.

Нові назви пропонували члени робочої групи. Про остаточні варіанти радилися з жителями.

На сьогодні Дніпропетровщина завершила процес декомунізації. Перейменовано понад 4,1 тисячі провулків, вулиць і скверів. Демонтовані близько 230 пам’ятників і знаків радянського минулого, тривають роботи з демонтажу ще близько 10.