У Дніпропетровській області з’являться патріотичні туристичні маршрути

23 Травня 2016 15:40

ttПетриківка, Кодацька фортеця, могила кошового отамана Івана Сірка – ці та інші пам’ятки Дніпропетровщини молодь буде відкривати для себе по-новому. Як зробити екскурсії популярними і наситити національною ідеєю, розповідали на всеукраїнському навчальному семінарі. За новими знаннями їздили і фахівці Дніпропетровщини. Про це повідомили в управлінні молоді та спорту облдержадміністрації.

До семінару приєдналися краєзнавці, гіди, екскурсоводи і молодь з усієї України. Лекції їм читали відомі історики і фахівці з туризму.

Протягом трьох днів учасників вчили, як створювати патріотичні екскурсії. Показали це на практиці. Гості відвідали екскурсію по маршруту «Київ Український» і заново відкрили для себе видатні місця столиці.

Під керівництвом фахівців учасники розробили маршрути екскурсій, пов’язаних з власним регіоном.

Отриманий досвід будуть переносити і на території Дніпропетровської області. Для тих, хто цікавиться рідним краєм, розкриють маловідомі сторінки його історії. Пропагувати ідеї українства будуть на екскурсіях до Петриківки, фортеці Кодак, могили запорожця Івана Сірка та інших видатних історичних місць. Приєднатися до проекту можуть усі бажаючі.