У Дніпрі весь червень буде дощовим і прохолодним: довгостроковий прогноз погоди

24 Травня 2016 15:49

pogoda_11В Україні на початку тижня встановилася ясна і сонячна погода. Температура повітря на великій частині території країни коливалася в районі 19-21 градуса тепла. А вже у вівторок, 24 травня, за прогнозами синоптиків, очікуються грозові дощі.
У першій половині тижня, як передають синоптики Українського гідрометцентру, грозові дощі очікуються на всій території країни. При цьому середньодобова температура буде коливатися в межах 19-21 градуси вище нуля. У Києві температура повітря вдень може піднятися до 22 градусів тепла, а вночі – опуститися до 10-12 градусів.

“Буде тепла погода і дощі. Опади триватимуть як мінімум тиждень. Температура коливатиметься в межах 20-21 градуси вище нуля. Це типова погода для кінця травня”, – зазначають у відділі метеопрогнозів Українського гідрометцетра.
У Центральній частині України у вівторок очікуються незначні опади. Температура повітря коливатиметься в межах 20-22 градусів тепла, вночі – 10-12 градусів вище нуля. Відносно тепла погода очікується на Півдні країни. Так, в Одесі температура повітря у вівторок підніметься до 24 градусів тепла. Така ж погода, за прогнозами синоптиків, очікується і в Миколаївській області. Найтепліше буде на Сході: в Луганській і Донецькій областях вдень повітря прогріється до 25 градусів тепла, при цьому очікується ясна і сонячна погода.

Грозові дощі, як передають синоптики, триватимуть в Україні до кінця тижня. Найтепліше в кінці тижня буде в Закарпатті. Там, незважаючи на сильні опади, температура повітря вдень підніметься до 26 градусів тепла.
У Києві, за даними порталу Сінопік.ua, дощі почнуться в середу, 25 травня, і триватимуть до кінця тижня. Температура повітря може опуститься до 12-18 градусів вище нуля. При цьому найтепліший день очікується в суботу – температура повітря підніметься до 25 градусів тепла. Дощі в столиці триватимуть і наступного тижня.
Справжня спека влітку настане тільки в середині наступного місяця, вважають синоптики Так, на початку червня температура повітря буде коливатися в межах 18-20 градусів вище нуля, при цьому можливі зливи та грозові дощі. А вже 16 червня температура повітря підніметься до 25 градусів вище нуля. За даними синоптиків, після цього в Україну прийде справжня спека.

На сході країни сонячна і тепла погода очікується лише в кінці травня. Так, 28 травня температура повітря в Донецьку підніметься вище 24 градусів тепла. У Центральній частині України зливи очікуються до початку червня. Так, вже 16 червня температура повітря підніметься вище 28 градусів тепла. Така погода, вважають синоптики, триватиме як мінімум 2 тижні.

У Дніпрі весь червень буде дощовим і відносно прохолодним (температура повітря не підніметься вище 20 градусів тепла). У Кіровограді в другій половині червня температура стабільно буде вище 27 градусів вище нуля. На Півдні України справжня спека настане тільки на початку червня. Так, до кінця травня в Одесі очікуються грозові дощі.

Джерело: segodnya.ua