Прогноз погоди на червень: початок літа буде дощовим

30 Травня 2016 12:58

dozhd-letoЗа прогнозом Укргідрометцентру, перший день червня очікується прохолодним і з опадами: вднь + 21-23 градуси проти травневих + 26-28.

Найсильніші теплі зливи пройдуть у східній половині України в понеділок і вівторок. Втім, парасолі, непромокальні плащі і взуття будуть не зайвими і на заході – там теж задощить.

З 2 червня під дією північного циклону опади почнуть дуже повільно відступати на південь. Але до вихідних позасмагати зможуть тільки жителі Львівщини, Хмельниччини, а також черкащани, полтавчани і всі, хто живе на північ від зазначених регіонів. А ось все, хто живе південніше – від Ужгорода до Донбасу, – як і раніше будуть не тільки мокнути, але і поки не розлучаться з куртками: там днем обіцяють всього + 20-22, вночі – + 14-16 градусів.

Синоптичні сайти також не радують: за їхніми прогнозами, дощі пройдуть не тільки на цьому тижні, але і на наступній, через що повітря не зможе прогрітися вище + 22-23 вдень і + 11-15 вночі на більшій території України.

А народний синоптик Леонід Горбань обіцяє до Трійці (в цьому році 19 червня) всього один дощ, але зате у вихідні, 4-5 червня, знову пройдуть дощі. Також, за його розрахунками, температура наступного тижня очікується + 15-17 вночі і до + 26-28 вдень.

Джерело: segodnya.ua