Свято дитинства, мрій та надій

5 Червня 2016 16:38

????????????????????????????????????

На початку червня природа подарувала нам погожу, гарну днину. Та це й не дивно, адже в перший день літа по всьому світові відзначається радісне свято – Міжнародний день захисту дітей.
З цієї нагоди в Широківському районі проведено цілу низку заходів. За ініціативи та сприяння районної державної адміністрації, районної ради службою у справах дітей, центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, відділом освіти спільно з відділом культури, туризму, національностей та релігій райдержадміністрації для дітвори було організовано розважальну програму, яку з радістю сприймали маленькі й дорослі глядачі. У святі дитинства, мрій та надій взяли участь близько 500 дітей району.

????????????????????????????????????

Розпочалося дійство з флеш-мобу «Діти вулиць», яке підготували учасники зразкового дитячого хореографічного ансамблю «Фантазія».
Паралельно з показовими виступами на центральній площі райцентру проходив Парад юних велосипедистів. Його учасники з успіхом виступили перед глядачами на дитячому транспорті, причепуреному жовто-блакитними стрічками й різнобарвними кульками.
Тим часом майдан біля районного будинку культури вирував велелюддям. Тут розташувалися юні художники. Між собою вони змагалися в конкурсі малюнка «Сонячне дитинство». Різнокольоровими фарбами, олівцями дітлахи зображали свої мрії, світ навколо. Переважали малюнки із зображенням сонця, квітів та щасливої родини.
Неподалік працювала творча майстерня, де свої таланти демонстрували вихованці районної школи мистецтв. Вони виконували роботи з чудернацького мистецтва – боді-арту.

????????????????????????????????????

Присутні мали змогу поспостерігати за майстер-класами з орігамі, декоративно-ужиткового мистецтва, яких давали учні Будинку дитячої творчості. Бажаючі навіть ставали активними учасниками художнього процесу й старанно вчилися склеювати, вирізати, конструювати різноманітні фігури й сувеніри.
Неабияку цікавість у маленьких гостей свята викликала робота з солоним тістом. Дітвора залюбки виготовляла й розмальовувала зроблені власноруч вироби.
Урочистості продовжилися в районному будинку культури. Маленьких громадян із чудовим святом привітали перший заступник голови районної державної адміністрації Ірина Положешна та керівник виконавчого апарату районної ради Вікторія Лаврова. Почесні гості бажали дітям теплих родинних стосунків, щасливого дитинства, віри в себе та своє майбутнє, а також цікавого й змістовного відпочинку під час літніх канікул. Нагородили переможців та учасників конкурсів почесними грамотами.
Потім до уваги юних глядачів було представлено конкурсно-розважальну програму «Міс Аліса та Маленький Принц». Вісім учасників із Широкого й Шестірні старанно виконували всі конкурсні завдання, тим самим довівши глядачам, що наш край дійсно багатий на різноманітні таланти: співочі, художньо-естетичні, танцювальні тощо.
Насичена концертна програма, яка супроводжувала свято, теж продемонструвала великий потенціал наших діток. Зразкові хореографічні колективи «Фантазія» та «Форсаж», вихованці-вокалісти школи мистецтв, театр мод Будинку дитячої творчості надали яскравих фарб, за що велика подяка керівникам колективів, батькам за підтримку й розвиток здібностей підростаючого покоління!
По завершенні казкового дійства маленькі принци й принцеси отримали в подарунок від народного депутата України Дмитра Шпенова, приватних підприємців Надії Маликіної, Світлани Темченко, Альони Христової солодощі.
За сприяння депутата обласної ради Дмитра Зубрія конкурсанти нагороджені цінними подарунками – художніми картинами.
Директор ТОВ «Сузір’я» Олександр Ведміцький, приватні підприємці Тетяна Асламова, Ольга Говорун, родина Колєснік, Лілія Фадєєва також підготували учасникам конкурсу пам’ятні призи та сувеніри.
Тож свято вдалось на славу. Бажаємо вам, дорогі діти, міцного здоров’я, щастя, добра. Нехай здійсняються всі ваші мрії та задуми!
Жанна Плосконос