На Дніпропетровщині депутат розтринькав гроші, які виділяли на ремонт шкіл і дитсадків

6 Червня 2016 17:04

1487510366У Миколаєві затримали криворізького депутата. Про це повідомляє прес-служба управління захисту економіки в Дніпропетровській області департаменту захисту економіки Національної поліції України.

Так, правоохоронці встановили, що в 2015 році посадові особи товариства здійснили розкрадання бюджетних коштів на суму майже 300 тис. Грн.

За матеріалами УЗЕ слідчим відділом Криворізького відділу поліції порушено кримінальні провадження у ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ст. 366 (Службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Працівники УЗЕ з’ясували, що в 2015 році 43-річний чиновник уклав з відділом освіти виконкому однієї з районних рад договори на проведення поточних ремонтів покрівлі ряду навчальних закладів (школи, дитсадки).

В результаті чоловік підписав фіктивні акти виконаних робіт, на підставі яких суспільство отримало на свій рахунок майже 300 тис. Грн бюджетних коштів.

Крім того, директор товариства є депутатом однієї з районних в Кривому Розі рад.

В рамках кримінального провадження працівниками УЗЕ були проведені санкціоновані обшуки за місцем знаходження офісу товариства, місця проживання та реєстрації чиновника і в його автомобілі. В результаті процесуальний дій правоохоронці вилучили 5 одиниць комп’ютерної техніки, бухгалтерську документацію, а також майже 250 тис. Грн.

У середині травня поточного року слідчі повідомили зловмисникові про підозру у вчиненні кримінальних злочинів.

29 травня року оперативники затримали підозрюваного в Миколаєві і на наступний день доставили його до районного суду Кривого Рогу.

Рішенням суду посадовцю обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком на 60 діб з можливістю внесення застави в сумі 2 млн грн.