Щасливої дороги, наші соколята!

11 Червня 2016 12:48

????????????????????????????????????

Останній дзвоник. Людно в актовому залі Євецько – Миколаївського НВК. Тишу в приміщенні порушує лише чарівна мелодія вальсу і шурхіт вбрання кружляючих пар. Для наших випускників це останнє свято в стінах рідної школи.
Дивлячись на них, мимоволі пригадується, як вони ще, начебто, нещодавно вперше прийшли до школи – допитливі, усміхнені і щасливі. Як уважно слухали вчителів і чекали кожного слова з їхніх вуст. А тепер саме життя стане їхніми наставником. І вже інші будуть сидіти в тих же класах, інші будуть пізнавати таємничу шкільну науку.

????????????????????????????????????

У випускників же попереду ціле життя – про школу залишаються лише спогади. Про здобутки, про невдачі, про гарні і не дуже, дні. Про те, як наша чарівна, весела Анжела Пилипець перемогла разом із Полею Кулаковською в конкурсі юних журналістів в номінації «Телесюжет».
Але для того ми живемо,
Щоб дати людям користь.
Прожити чесно життя своє
Поетові не шкодить.
І на землі добро творить,
Любов, терпіння й силу.
Приносить в хати людям всім
Побільше свята й миру.
Це рядки зі збірки юного поета Кості Войчука, який зайняв 2 місце в районному етапі Всеукраїнського конкурсу «Собори наших душ». Особисто я горджусь усима своїми учнями – як нинішніми, так і випускниками минулих літ. Одна із них Вікторія Айвазян. Дівчинка талановита, старанна. Ще в школі Віка посіла 3 місце в районному етапі обласного конкурсу «Об`єднаймося ж, брати мої!» в номінації «Література.Поезія». А зараз продовжує навчання в педагогічному коледжі за спеціальністю «Вчитель музичного мистецтва» і продовжує нас радувати своїми успіхами(«Весняні дзвіночки» 1 місце, «Від Різдва до Різдва» – лауреат, «Травневі зустрічі» – 1 місце, «Штогаренко» – 3 місце).
Дивлячись на досягнення старших товаришів, учні середньої ланки не відстають. Так запрошений на свято голова Губиниської селищної ради
Віктор Заїка. Урочисто привітав відмінницю Вікторію Таран та вручив дівчинці похвального листа і книгу. Не залишись без уваги і інші школярі. Подарунок голови школі – чудові баскетбольні, волейбольні і футбольні м`ячі.
F_uHxlzCozYНаші учні – талановиті, обдаровані, талановиті, наполегливі. Розгледіти талант і розвивати його – одна із основних задач вчителя.
Спроба пера ще зовсім юної Вікторії Таран – і успіх(2 місце) у районному етапі « Об`єднаймося ж, брати мої», «Собори наших душ»(3 місце). Спроби пера оригінального Віктора Кулаковського ще чекають свого визнання. А поки він лише лауреат конкурсу ім. Петра Яцика.
Радіє успіхам своїх учнів і перша вчителька Лариса Губар. Саме вона стала для них першою Альма – матер, із боязких і несміливих перетворила невтомною працею на впевнених і допитливих. Привітала випускників і директор Надія Решетняк,давши настанову: « Де б Ви не були, ким би не стали, пам´ятайте діти: батьки і Батьківщина у вас одна, шануйте їх. Словом і ділом, навіть у найскрутнішу хвилину будьте поруч. А щоб стати майстром своєї справи потрібні глибокі знання, тому навчайтесь протягом всього свого життя. Я бажаю Вам успіхів! Хай щастить!»
Тому, дивлячись на наших дітей, запрошений на свято депутат районної ради Носенко Дмитро Григорович, наш постійний спонсор, благодійник, меценат, людина чуйна та безвідмовна, зазначив: «Щоб жити гідно потрібно обов´язково навчатися і сумлінно працювати». Були також присутні –
Шиян Н.М. та настоятель храму духовний отець Олександр, який благословив наших соколят на правильний шлях і вручив іконки.
Як саду цвісти, так і Євецько-Миколаївському НВК буяти буйним цвітом широко відкритих радісних дитячих очей. І миру всій нашій рідній Україні!

Вчитель української мови та літератури
Євецько – Миколаївського НВК
О.В. Ломака