У Дніпрі можна безкоштовно подивитися прем’єру анімаційного фільму про війну

17 Червня 2016 12:08

14661508992992Унікальна анімаційна техніка «motion capture», любов, війна і вічні людські цінності. Все це в бельгійському фільмі «Cafard». Прем’єра відбудеться 21 червня о 18:00 в кінотеатрі «Правда-кіно». На перегляд запрошуються всі бажаючі. Вхід вільний. Про це повідомили в управлінні культури, національностей та релігій облдержадміністрації.

Перша світова війна. Запеклі бої, війна із застосуванням хімічної зброї, військові злочини проти мирного населення, пограбування, депортації і голод забрали багато людських життів і залишили цілі міста спустошеними.

У 1916 році бельгійський автобронедівізіон «АСМ» (з фр. – Auto-canons-mitrailleuses) був відправлений королем Альбертом І на допомогу царської армії на Галицький фронт. Він провів кілька наступів в Карпатах і в Тернопільській області. Військовий підрозділ повязло в більшовицької революції і відступило до Києва, де стало свідком боротьби України за незалежність. Бійцям вдалося знайти шлях додому, пройшовши епічну одіссею через Сибір і тріумфальний «зоряний тур» по території США.

Історія «АСМ» схожа на сценарій фільму, але тільки в 2015 році бельгійський режисер Jan Bultheel (Ян Бюльтіл) вирішив зняти кінострічку. У його повнометражному фільмі «Cafard» використовується унікальна анімаційна техніка «захоплення руху» ( «motion capture»). Фільм зіштовхує глядача з вічною темою: відчай батька і доньки, який міг мати місце в будь-якій війні, де завгодно в світі і в будь-який час.

Відвідати прем’єру фільму запрошуються всі жителі регіону. Показ відбудеться 21 червня о 18:00 в кінотеатрі «Правда-кіно». Вхід вільний. Попередня реєстрація за телефонами (056) 371 42 02, (093) 347 37 56 обов’язкове.

До показу в холі кінотеатру можна подивитися виставку, присвячену реальними подіями, на яких заснований фільм.

Кінотеатр «Правда-кіно» знаходиться за адресою: м Дніпро, проспект Слобожанський, 86.