З професійним святом, колеги!

21 Червня 2016 11:46

DSC00063У цьому році в неділю 19 червня, крім Великого православного свята Трійці, в Україні відзначається професійне свято «День медичного працівника».
Користуючись нагодою головний лікар Дніпропетровського обласного перинатального центру кандидат медичних наук, заслужений лікар України Людмила Іванівна Падалко щиро вітає усіх своїх колег та звертається з поздоровленнями до колективу перинатального центру: «Хочу щиро привітати своїх шановних колег з професійним святом! Здатність людини народжувати, не дивлячись на прогрес науки, залишається недосконалою і не легкою. В складних випадках ситуацію вирішують високо професійні лікарі і медичні сестри. Особливо коли вагітність та початок життя дитини починається з проблем.
Творчих Вам злетів, колеги, шани і поваги пацієнтів, здоров’я та сімейного щастя!»
Стисло про останні досягнення цього дуже відомого та популярного в нашій області акушерсько-гінекологічного стаціонару:
Дніпропетровський обласний перинатальний центр, як заклад ІІІ рівня надання спеціалізованої медичної допомоги, є найпотужнішим пологовим стаціонаром в області, в якому кожен рік народжується більш ніж 4 тисячі новонароджених, що складає 13% від усіх пологів в області. Центр спеціалізується на наданні медичної допомоги, в першу чергу, вагітним високого перинатального ризику. Сюди надходять усі вагітні міста та області з загрозою передчасних пологів у строках вагітності до 28 тижнів (немовлят з таким терміном гестації в Україні почали виходжувати лише 9 років тому) та усі вагітні з області до 34 тижнів. Тому кожний десятий новонароджений у Центрі – передчасно народжений, який потребує дуже тривалого, дороговартісного та високо спеціалізованого лікування. Для цього відділення для новонароджених (сумісного перебування, інтенсивної терапії та постінстенсивного виходжування) оснащені майже усім сучасним обладнанням та, завдяки сумлінній праці лікарів та медичних сестер, процент виходжених немовлят з вагою тіла при народженні від 500г до 1кг майже вдвічі вищій, ніж в Україні в цілому. Вітаємо зі святом та щиро дякуємо за це лікарям неонатологам та дитячим анестезіологам та особисто завідуючим дитячих відділень Шаховій Світлані Юріївні, Самохиній Ірині Іванівні та Верещак Олені Юхимівні та заступнику головного лікаря Волкову Денису Георгійовичу.
Загалом акушерський стаціонар складається з 2х пологових відділень з індивідуальними та сімейними пологовими залами, відділення патології вагітності та відділення інтенсивної терапії для вагітних та проділь. Відділення мають 1 чи 2-місні палати підвищеної комфортності. Серед останніх досягнень – це успішне довгострокове зберігання вагітності від 22 тижнів (є унікальний випадок зберігання другого та третього плодів з трійні протягом бульш місяця після передчасних пологів першого плоду) та при наявності важких ускладнень вагітності. В закладі незаперечну перевагу мають пологі природним шляхом, навіть при тазовому передлежанні (у спеціальних позиціях) та з рубцем на матці після попередніх пологів шляхом кесарева розтину. За бажанням жінок проводиться епідуральне знеболювання пологів. Колектив цих відділень, завдяки плідному сплаву молодості та досвіду успішно впроваджує новітні технології в акушерстві. Поздоровляємо вас з професійним святом, особисто завідуючих: Савельєву Олену Альбертівну, Боровкову Лідію Григорівну, Самарець Світлану Анатоліївну та Максимову Олену Віталіївну, Філімонову Любов Романівну.
Заклад постійно підтверджує відзнаку ВООЗ «Лікарня доброзичлива до дитини», тобто усі ланки підтримують найбільш природне грудне вигодовування новонароджених. Також, працює регіональний центр підтримки грудного вигодовування на чолі з керівником Захарченко Раїсою Миколаївною – дуже відданий своєї справі фахівець, яку ми теж сердечно вітаємо зі святом.
Гінекологічний стаціонар в окремому блоці проводить більш ніж 1000 операцій на рік, переважно застосовуючи малоінвазивні технології, це лапароскопічні (без розтину шкіри) та гістероскопічні операції – в цьому році за бюджетні и був придбаний унікальний для нашої області гістерорезектоскоп. Існує відділення медицини плоду, тобто патології ранніх строків вагітності. Консультативно-діагностичне відділення та центр планування сім’ї укомплектовані великою кількістю вузьких спеціалістів та надають амбулаторну допомогу усім пацієнтам, потребуючим відновлення або поліпшення свого жіночого та чоловічого дітородного здоров’я. Також, у цьому році, завдяки підтримці департаменту охорони здоров’я Облдержадміністрації, був закуплений та почав працювати унікальний УЗД-апарат експерт-класу Philips EPIQ 7 для діагностики вад розвитку внутрішньоутробного плоду. Крім того, за допомогою обласної ради був відкритий кабінет телемедицини, в якому проводяться дистанційні онлайн-консультації пацієнтів закладу, або консультування хворих інших закладів міста та області. У відділеннях гінекологічного стаціонару та консультативно-діагностичних відділеннях працюють відомі на всю область фахівці: Ширинкіна Наталія Костянтинівна, Пузій Олександр Миколаївич, Акашева Назігуль Жамієвна, Мальцева Ольга Ігорівна, Бондаренко Світлана Геннадіївна, Заяц Олена В’ячеславівна, Турович Тетяна Яківна, Щепанкова Наталія Федорівна та багато інших лікарів та медичних сестер. Прийміть наші вітання та побажання щастя, здоров’я, ніколи не зупинятися на досягнутому, прагнути і домагатися успіхів в лікуванні, навіть у самих складних випадках.

Адміністрація КЗ «Дніпропетровський Перинатальний центр зі стаціонаром» ДОР».