Стратегія влади: «Roshen» захистити, а малий бізнес – зруйнувати

29 Червня 2016 10:53

19708-4_uk_normal-300x200«Трагедія нинішньої влади полягає в тому, що, з одного боку, жадібність, а з іншого – необґрунтований ура-патріотизм призводить до тотального розчарування суспільства, яке відбувається вже в геометричній прогресії», – про це сказав лідер Громадського руху «Рідна країна» Микола Томенко в ефірі каналу «112. Україна», коментуючи те, як влада бореться з корупцією.

Для прикладу він навів останній конфлікт щодо малого бізнесу в м. Києві. Так, після заяви Віталія Кличка про те, що всі незаконно встановлені біля метро МАФи будуть знесені, ця історія завершилась тим, що в районі метро «Святошин» без попередження були знесені разом з речами, продуктами та іншим товаром усі торгові точки (так звані МАФи) підприємців, які переконують, що працюють там вже 10 років і мають на це усі законні підстави. Натомість так званий МАФ «Roshen» не лише залишився, його ще й охороняли від знесення.

«Це дрібний приклад, але він добре свідчить про подвійні стандарти влади, за якими своєму бізнесу – захист та примноження, а усім іншим – ліквідація і беззаконня», – зазначив Микола Томенко.

Отож, за його словами, на прикладі Києва виглядає, що очільники президентської партії діють по відношенню до підприємців за принципом: «Roshen» захистити, а малий бізнес – зруйнувати».

Проте, на думку М. Томенка, навіть у такій ситуації подвійних стандартів це закінчиться не лише протестом мешканців конкретного району, а протестом усього суспільства, яке точно не сприймає таку ідеологію влади.

Джерело: tomenko.ua