Липень буде дуже спекотним: прогноз погоди на місяць

30 Червня 2016 11:54

zharaЛипень буде спекотним, але з дощами і періодичної прохолодою, прогнозують синоптики. За даними Укргідрометцентру, друге півріччя почнеться для різних регіонів країни неоднаково. Так 1 липня всюди, крім східних областей, очікується 30-32-градусна спека, 2 і 3 липня новий циклон з північного заходу принесе грози і прохолоду в західні області. А ось жителі півночі, центру та півдня країни будуть  перший тиждень липня страждати від майже 35-градусного спеки.
“Середньомісячна температура в липні очікується 22-25 градусів тепла, що на 1-2 градуси вище значень за період спостережень, починаючи з 1981 року, більш прохолодно на заході, жарко – на сході, – розповів  заступник начальника Укргідрометцентру Анатолій Прокопенко. – Опадів за місяць випаде від 45 до 105 мм, в Карпатах до 170 мм, в західних регіонах дощів пройде більше, в південних і північних (Правобережжя) – менше. Ця різниця в межах норми. А ось на сході і півночі Лівобережжя очікується посушливий липень, там випаде всього 73-80% опадів від середніх значень. Будуть під час гроз шквали, але потужних буревіїв  не очікуємо “.
Метеосайти обіцяють, що денна температура липня вище 32-34 очікується лише на півдні та сході України, причому майже без дощів і навіть без хмар. У решті регіонів – 28-30, зате з опадами кожні два-три дні. Найкомфортніше буде на Львівщині та Волині – майже весь місяць протримається температура 25-27 градусів.

Джерело: segodnya.ua