На Дніпропетровщині затримали жінку-наркодилера

4 Липня 2016 14:54

3 1 2Чергових опійних виробників та збувачів позбавили цими днями їхнього звичного, але незаконного заробітку працівники Сьомого управління Департаменту протидії наркозлочинності, повідомив начальник підрозділу Сергій Дереза.

Під час оперативних заходів, проведених у будинку громадянки ромської народності, на гарячому затримано господиню помешкання, яка незаконно збула «опій ацетильований».
Під час подальшого обшуку у неї вилучено аналогічну наркотичну речовину, якої вистачило б на більше, ніж сто персон. Також у підприємливої жінки вилучено близько двохсот грамів прекурсору «ангідрид оцтової кислоти» та триста грамів макової соломи, а також майже 12 тисяч гривень отриманих від реалізації наркотиків.

За приблизними підрахунками, вартість «опію ацетильованого» на «чорному» ринку може складати більше десяти тисяч гривень, а наркотику, виробленого із вилученої сировини – 125 тисяч гривень.

Наразі усе вилучене направлено на експертизу.

Відкрито кримінальне провадження за статтею 307 Кримінального кодексу України, відповідно до якої правопорушниці може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі на термін до дванадцяти років із конфіскацією майна.