У Дніпрі під час святкування Івана Купала зберуть гроші для пораненого бійця АТО

5 Липня 2016 17:48

cplУ Дніпрі святкування Івана Купала розпочнеться 6 липня о 18:00 на оглядовому майданчику парку ім. Т. Шевченка. Гостей свята чекає насичена програма. Про це повідомив заступник міського голови Олександр Шикуленко.

«Ми хочемо зробити це свято для городян чарівним і цікавим. Будуть і слов’янські частування, і майстер-класи, і сучасні шоу, і стрибки через багаття », – розповів Олександр Шикуленко.

Гостям свята запропонують скуштувати традиційні слов’янські напої та страви. Будуть також фото- і б’юті-зони, відбудеться показ модних дизайнерів. Видовищну шоу-програму забезпечать вокальні та танцювальні колективи.

До свята влаштують також анімаційні, файер- і світове шоу та різноманітні конкурси. Все в слов’янських традиціях – плетіння купальських вінків, виготовлення ляльок-мотанок, обряд купальського дерева і старовинні ворожіння. Бойові мистецтва від хлопців з українського козацтва.

Завершиться свято традиційним стрибками через вогнище. Це незмінний атрибут купальських містерій.

Олександр Шикуленко також додав, що в рамках благодійного вечора «Купальські вечорниці» також буде проходити збір коштів на підтримку бійця Юрія Міршавки. Він отримав поранення в Шахтарську. 24-річному хлопцю необхідно протезування очі і заміна ліктьового суглоба. Для цього потрібно зібрати 7000 євро.