У Дніпрі житлові масиви Сокіл і Перемога хочуть з’єднати підвісною канатною дорогою

5 Липня 2016 15:23

kkkkkУ Дніпрі житлові масиви Сокіл і Перемога планують з’єднати новим видом транспорту. Що це за транспорт в прямому ефірі телепрограми «Грані» розповів мер Дніпра Борис Філатов.

«Це проект. Коли ми були в Берліні, то вивчили там, в тому числі досвід підвісних канатних доріг. Можна, звичайно, проводити аналогії і говорити, що це транспорт для багатих, на якому переміщаються десь в Альпах. Насправді подібного роду транспорт зараз масово впроваджується, в тому числі в країнах третього світу. Такого типу канатні дороги діють навіть в Боготі і в країнах Азії. Це дуже вигідно в містах, які розташовані на різних рівнях. Можна, не зачіпаючи інтереси жителів, які не прорубуючи дороги через житловий сектор, запустити підвісну канатну дорогу, яка просто буде над приватним сектором перевозити людей. Такого роду транспорт має місце бути. Але підкреслюю, що це лише проект. Коли ми зрозуміємо транспортну систему міста, прорахуємо всі з фахівцями, укладемо це все в єдину схему, тоді ми вже будемо думати, як презентувати підвісну канатну дорогу », – зазначив Борис Філатов.

Також мер Дніпра додав, що з 1 вересня в Дніпрі почнуть прораховувати пасажиропотоки, щоб в подальшому модернізувати інфраструктуру електротранспорту. Цим буде займатися Вінницький технологічний університет. Ревізія триватиме близько трьох тижнів, потім видадуть рекомендації і ближче до Нового року буде розуміння, скільки чого потрібно закупити. З міського бюджету вже виділено 44 мільйони гривень на покупку 10 нових тролейбусів. Але за підсумками ревізії може бути зроблений перерахунок і виділена велика сума на рухомий склад.