Яку погоду чекати українцям

11 Липня 2016 17:43

images (2)Синоптики прогнозують спекотну погоду на Півдні і Сході країни, в ось на Заході похолоднішає, пише segodnya.ua.
В Україні на цьому тижні, за прогнозами синоптиків, на Півдні країни буде спекотна і ясна погода. Так, в Одесі до кінця тижня температура повітря підніметься до 36 градусів тепла. У той же час в Києві, на Півночі та Заході України в другій половині тижня пройдуть грозові дощі.

 
У Києві в першій половині тижня буде ясна погода. Так, у понеділок температура повітря вдень коливатиметься в межах 21-26 градусів вище нуля, повідомляють в Укргідрометцентрі. Опади в першій половині тижня очікуються на Сході і Півночі країни. Грозові дощі пройдуть в Сумській, Луганській, Донецькій і Харківській областях. Повітря тут прогріється до 25-27 градусів вище нуля. У той же час на решті території країни в понеділок очікується безхмарна погода, температура повітря буде коливатися в межах 27-29 градусів тепла. На Півдні України днем температура повітря підніметься до 26 градусів (в Одеській, Херсонській та Миколаївській областях), в той же час в Запорізькій області повітря прогріється до 25 градусів тепла.
А вже у вівторок, 12 липня, на всій території країни синоптики Укргідрометцентру прогнозують спекотну погоду. На Півдні температура повітря буде коливатися в межах 30-33 градусів вище нуля, в Центрі та на Півночі – 30-32, на Сході – 31-33, а на Заході – 29-31 градусів вище нуля. У середу грозові дощі пройдуть у Львівській, Волинській та Рівненській областях. У четвер така ж погода очікується в усіх західних і північних областях України. У Києві вдень температура повітря буде в межах 31-33 градусів тепла, весь день будуть йти сильні дощі.
У п’ятницю, 15 липня, значно похолодає на Заході України. Вдень повітря прогріється до 22 градусів вище нуля, а вночі – опуститься до 15 градусів. У той же час на Півдні України, як прогнозують синоптики, весь тиждень буде складатися сприятлива для морського відпочинку погода. Уже в п’ятницю температура повітря в Одеській, Херсонській та Запорізькій областях підніметься до 36 градусів.
На Заході України пройдуть сильні дощі з грозами. Найхолодніше буде у Львівській та Івано-Франківській областях (21 градус вище нуля). У Хмельницькій області вдень температура повітря підніметься до 24 градусів тепла.
Дощі також пройдуть на Півночі (Чернігівській і Сумській областях). Опади в п’ятницю також очікуються в Києві і Черкасах. Тут температура повітря буде коливатися в межах 27-30 градусів вище нуля.
У Центрі України очікується малохмарна погода, повітря вдень прогріється до 31-33 градусів. На Сході України в п’ятницю буде спекотна погода. У Харківській, Луганській і Донецькій областях вдень температура повітря підніметься до 35 градусів вище нуля.

Джерело: segodnya.ua