Як подати документи до вишу в електронному вигляді: на Дніпропетровщині абітурієнтам радять почекати

12 Липня 2016 14:52

711621В Україні стартувала вступна кампанія. Кожен випускник може надіслати до 15 заяв в різні навчальні заклади максимум на п’ять спеціальностей. Цього року більшість абітурієнтів будуть подавати документи до вузів в електронному вигляді. Як це зробити, розповіли в департаменті освіти і науки Дніпропетровської ОДА.
У цьому році всі абітурієнти, які вступатимуть до вузів на основі результатів ЗНО, будуть подавати документи тільки в електронній формі. Виняток – ті, хто вступає за результатами іспитів, за співбесідою та пільговики.
Щоб подати електронну заяву на вступ до вузу, потрібно зайти на сайт http://ez.osvitavsim.org.ua і зареєструватися. Потім потрібно ввести електронну адресу, серію і номер паспорта та атестата, номер, пін-код і рік отримання сертифіката ЗНО, вказати середній бал атестата і завантажити скан додатки до атестата. Далі потрібно вибрати вуз і бажані спеціальності. На сайті абітурієнт зможе дізнатися, зарахували його заява в навчальний заклад. Якщо це станеться, його заявка отримає статус «Зареєстровано в вузі».
Абітурієнтам радять не реєструватися в перші дні вступної кампанії – великий наплив на сайт може викликати збої в системі. Для цього ще є достатньо часу. Заяви можна подати до 27 липня. По 20 липень документи прийматимуть у тих, хто складатиме вступні іспити, проходити співбесіди і творчі конкурси. Вони будуть проводитися з 21 по 27 липня.
Коли вузи перестануть приймати заяви абітурієнтів, вони сформують рейтинг. Враховуватимуть бали ЗНО та обрану випускником пріоритетну спеціальність. Тих, які надходять з високими балами зарахують на бюджет, решту – на контракт. Остаточні списки тих, хто став студентом, навчальні установи оприлюднять до 12:00 1 серпня.