У Дніпрі реконструюють каналізаційний колектор по пр. Яворницького

21 Липня 2016 17:51

14690928298274У Дніпрі проводяться роботи по реконструкції каналізаційного колектора, прокладеного по пр. Яворницького (пр. Карла Маркса) в районі вул. Героїв Крут (вул. Фурманова). Жителі довколишніх житлових будинків постійно скаржилися на періодичні витоки з колодязів каналізаційної мережі та підтоплення підвалів їх будинків, тому було прийнято рішення провести ремонтні роботи із заміною колектора. Про це повідомляють в КП «Дніпроводоканал».

Зокрема, згідно з проектом, під час реконструкції буде замінено каналізаційна мережа протяжністю 267 погонних метрів Д-315 мм, а також буде побудовано 9 каналізаційних колодязів. Роботи з будівництва поліетиленового самопливного колектора виконуються методом, який не руйнує дорожнього покриття. Тільки будівництво колодязів здійснюється відкритим способом. Кошторисна вартість цього проекту складає 5 мільйонів 924 тисячі 500 гривень. Завершити реконструкцію колектора планують на початку серпня 2016 року.

Цей колектор був прокладений ще в 1957 році на глибині близько 7 метрів з метою відведення стічних вод споживачів, розташованих на вул. Героїв Крут (вул. Фурманова). За довгі роки експлуатації каналізаційна мережа з керамічної труби прийшла в непридатний стан і вимагала заміни.

Реалізація цього проекту дозволить мінімізувати кількість звернень по підтоплень житлових будинків та кількість профілактичних робіт на реконструйованому каналізаційному колекторі. Адміністрація КП «Дніпроводоканал» приносить вибачення за тимчасові незручності та просить жителів прилеглої території протягом виконання робіт дотримуватися обережності.