У Дніпрі стріляли у поліцейських: один правоохоронець потрапив до операційної

29 Липня 2016 16:02

14697820061756Поранення поліцейський отримав 28 липня близько 17:30 під час затримання зловмисника, підозрюваного в нанесенні тяжких тілесних ушкоджень. 16 липня чоловік поранив в груди з цього ж пістолета свого 27-річного сусіда. Про це повідомляє прес-служба ГУНП Дніпропетровської області.

Працівники Жовтневого відділення поліції отримали інформацію, що підозрюваний у злочині може перебувати біля лікарні ім. Мечникова. Разом з напарником на службовому автомобілі поліцейський виїхав на затримання. Помітивши підозрюваного за кермом автомобіля, вони підійшли до нього та представились. Несподівано водій почав стріляти по правоохоронцям. Пізніше було встановлено, що нападник користувався переробленим пневматичним пістолетом типу Флобер з посиленою силою удару.

Одна з куль потрапила в поліцейського, що дозволило збройного чоловікові сховатися. Однак завдяки введеному плану «Перехоплення» і оперативним діям колег потерпілого, зловмисника вдалося затримати.

Зброю вилучено та направлено на експертизу. Зараз 35-річний підозрюваний перебуває в СІЗО. Він затриманий в порядку ст. 208 КПК. Найближчим часом йому буде обрано запобіжний захід. Крім відповідальності за ст. 121 (умисне тяжке тілесне ушкодження), йому загрожує кримінальна відповідальність за ч. 3 ст. 345 Кримінального кодексу України (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу), яка передбачає від 5 до 12 років позбавлення волі.

Як повідомив заступник головного лікаря лікарні ім. Мечникова Юрій Скребець, куля потрапила оперуповноваженому карного розшуку Соборної (Жовтневого) відділення поліції в ліву частину грудей. Поліцейському була надана перша невідкладна допомога, йому повинні зробити дві операції в обласній лікарні ім. Мечникова.