Лікарні Дніпропетровщини долучилися до Всесвітнього тижня грудного вигодовування

4 Серпня 2016 18:38

grudne_vigodovuvannyНа Дніпропетровщині проходить Всесвітній тиждень в підтримку грудного вигодовування. Про користь материнського молока медики розповідають за допомогою вікторин, фільмів, семінарів і фотоконкурсів, повідомляють в департаменті охорони здоров’я Дніпропетровської ОДА.

«Годування грудьми корисно для дитини. Грудне молоко повністю забезпечує малюка всім необхідним для росту і розвитку, захищає від захворювань, зміцнює імунітет. Материнське молоко допомагає також встановити тісний психологічний контакт з немовлям », – кажуть в департаменті.

У Криворізької дитячої лікарні №2 проходить фотовиставка «Щасливі миті материнства». На ній – фотографії місцевих мешканок разом зі своїми малюками. А в Синельниківської центральної районної лікарні – фотосесія для співробітниць акушерського відділення. Фахівці діляться власним досвідом годування грудьми.

В обласній лікарні ім. Мечникова проходить конкурс «Найактивніша мама». Молоді матусі показують, як правильно годувати грудьми і піклуватися про свою дитину.

Семінари, вікторини та демонстрації фільмів на підтримку грудного вигодовування проходять в криворізьких лікарнях №1, №2 та №5, дніпровських лікарнях №4 і №6, кам’янської лікарні №7, медико-санітарної частини №9 в Жовтих Водах, районних медзакладах Тернівки та Павлограда, а ще в перинатальних центрах Дніпра і Кривого Рогу.

До участі запрошуються всі бажаючі. Деталі й час проведення підкажуть в медустановах.

Всесвітній тиждень грудного вигодовування проходить з 1 по 7 серпня – на 40-му тижні року. Це символ 40 тижнів вагітності жінки. Така тиждень покликана привернути до грудного вигодовування якомога більше мам.