Більше 1,4 тисячі бійців отримали землю в Дніпропетровській області

9 Серпня 2016 16:43

1CBBBB3_1Більше 1,4 тисячі демобілізованих бійців отримали свідоцтво на право володіння землею в Дніпропетровській області. Ще близько 5,5 тисячі – в процесі оформлення документів. Про це повідомив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резниченко.

«Наша позиція чітка – кожен учасник АТО повинен безперешкодно отримати гарантовану державою землю. Щоб полегшити цей процес для хлопців, на Дніпропетровщині відкрили єдине вікно з оформлення землі і створили атлас вільних земель. Такий підхід дає результати. Більше 1,4 тисячі бійців вже отримали ділянки в містах і районах області, ще 5,5 тисячі – в процесі оформлення документів », – зазначив очільник області Валентин Резниченко.

Оформити землю демобілізованим допомагають в спеціально створеному «Єдиному вікні». Замість того, щоб ходити з однією держструктури в іншу, бійцю досить звернутися в «Єдине вікно». Тут у хлопців приймають необхідні документи. Бажану ділянку разом з бійцями підбирають в атласі вільних земель. Там вказана вся інформація про наділи і відзначено на карті їх розташування. Волонтери надають консультації військових і допомагають їм оформити всі документи для отримання землі.

«Документи на володіння землею під будівництво будинку оформляв самостійно. Тоді оббіг купу інстанцій. Весь процес зайняв більше року. Зараз оформляю землю для сільськогосподарських робіт. Документи подав в «Єдиному вікні», там в атласі вибрав необхідну ділянку. Далі фахівці все роблять самі. Така система – це крок вперед, вона дозволяє значно заощадити час, сили і запобігає шахрайство », – поділився боєць 93-й бригади Віктор Малков.

Оформлення проектної документації для бійців безкоштовне. Ці витрати взяв на себе обласний бюджет.

«Бійці вже отримали на Дніпропетровщині близько 2,4 тисячі гектарів землі. В основному це наділи для сільськогосподарських робіт або садівництва. Є й ділянки під будівництво будинків », – повідомив Валентин Резниченко.

Подати документи на землю захисники можуть в «Єдиному вікні» з оформлення землі для бійців за адресою: м Дніпро, вул. Старокозацький (колишня вул. Комсомольська), 52, 2 поверх, каб. 214. демобілізувався необхідно приходити з паспортом, ідентифікаційним кодом, посвідченням учасника бойових дій або довідкою про участь в бойових діях.