160 тисяч дітей Дніпропетровщини відпочили і оздоровилися в таборах по всій Україні

15 Серпня 2016 13:56

detskiye-lageryaМайже 160 тисяч дітей з Дніпропетровщини відпочили і оздоровилися в цьому році. Ще понад 28 тисяч хлопців поїдуть в табори і здравниці до кінця 2016. Про це повідомив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резниченко.

«Літні канікули в розпалі. В цьому році оздоровилися та відпочили вже майже 160 тисяч хлопчиків і дівчаток з Дніпропетровської області. Ще понад 28 тисяч поїдуть в табори і оздоровчі установи до кінця року », – зазначив очільник області Валентин Резниченко.

Особлива увага – сиротам, дітям загиблих бійців, переселенців, хлопцям з малозабезпечених сімей. З 2016 відправили на відпочинок майже 3,5 тис. Дітей бійців, близько 3,7 тис. Переселенців і майже 6 тис. Дітей-сиріт. Оздоровлення цих школярів безкоштовне – його проводять за рахунок державного, обласного та місцевих бюджетів.

На відпочинок дітей брали майже в 900 здравницях і таборах регіону. Там діти не тільки набралися сил і здоров’я перед новим навчальним роком, а й цікаво провели час. Для них влаштували насичену програму: екскурсії, спортивні змагання, конкурси та гуртки.

Оздоровлювалися школярі і за межами регіону. Літній відпочинок для них влаштували на берегах Чорного та Азовського морів. Приймали дітей і в київському таборі «Артек».

Відправляють дітей і в безкоштовні закордонні канікули. Шестеро хлопців з сімей інвалідів бойових дій поїхали в Данію. До кінця літа ще 10 школярів із сімей поранених військових чекають в Литві.

Всього в області більше 314 тис. Дітей шкільного віку.