90% шкіл Дніпропетровщини готові до нового навчального року

17 Серпня 2016 13:48

gr_04.03.15_remontМайже 90% шкіл та садочків Дніпропетровщини підготували до нового навчального року. Завершити ремонти у всіх навчальних закладах області планують через 2 тижні. Про це повідомив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резниченко.

Більшість шкіл і садочків області повністю готові до нового навчального року. Тут вже завершили капітальні, поточні та косметичні ремонти. Ще в 81 навчальному закладі роботи тривають.

«До середини літа в школах працювали пришкільні табори, тому ремонтувати їх почали в липні. Міняємо системи опалення, встановлюємо металопластикові вікна, упорядковуємо будівлі. За літо планували відремонтувати 785 навчальних закладів. До навчального року вже повністю готові 704 з них », – зазначив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резниченко.

У цьому році на ремонт установ освіти з бюджетів всіх рівнів виділили понад 203 мільйонів гривень.

Особливу увагу приділили енергозбереженню. У школах встановили близько 4 тисяч металопластикових вікон, відремонтували понад 8 тисяч метрів мереж теплопостачання та 139 котелень і топкових. До кінця 2016-го модернізують 26 шкільних котелень. На 4-х з них роботи завершили.

У Дніпропетровській області 947 шкіл, в них навчаються близько 300 тисяч дітей.