У День незалежності Дніпро охоронятимуть 2 тис. поліцейських і квадрокоптери

22 Серпня 2016 14:35

den_nezav_2(1)2 тис. поліцейських і патрульних, наряди Нацгвардії і військової служби, цілодобове чергування 110 одиниць рятувальної техніки та 390 чоловік особового складу ГСЧС. Так в Дніпрі готуються до проведення масових заходів, присвячених Дню незалежності і Дня прапора. Про це на прес-конференції в медіа-центрі ДНІПРО ПОСТ повідомив заступник начальника відділу ГУНП в Дніпропетровській області Володимир Коваленко.

«Співробітники правоохоронних органів будуть здійснювати несення служби як у форменому одязі, так і в цивільній. Також в місцях проведення масових заходів для моніторингу ситуації буде здійснена військово-повітряна розвідка з використанням квадрокоптера. Найбільш значимі заходи пройдуть в Дніпрі, біля ОДА і на Січеславською набережній. Також масові заходи зі значною кількістю учасників пройдуть в містах Кривий Ріг, Кам’янське і Нікополь. Крім цього на аеродромі в селі Майське Синельниківського району заплановано проведення авіа-шоу «Вільний небо», на якому, за прогнозами, будуть присутні до 5 тис. Громадян. Хочу звернутися до громадян області і акцентувати увагу – якщо під час проведення заходу вами буде помічений невідомий чоловік, який викличе підозри, або підозрілі речі або предмети, про це необхідно повідомити співробітнику правоохоронних органів, або зателефонувати за тел .: 102. Хочу закликати жителів області під час святкування бути толерантними і не порушувати громадський порядок », – сказав Коваленко.

Крім поліції, в посиленому режимі працюватимуть підрозділи ГСЧС в Дніпропетровській області.

«У підвищену готовність всі підрозділи переводяться з 08:00 23 серпня. Це має на увазі під собою чергування оперативних, мобільних груп та керівників в кожному з підрозділів. На цілодобовому чергуванні планується задіяти близько 110 одиниць техніки і 390 чоловік особового складу. З огляду на, що може бути погіршення оперативної обстановки, передбачений резерв сил в кількості 130 одиниць техніки та 250 чоловік особового складу. Передбачено взаємодія з органами влади – чергування особового складу і техніки в місцях проведення масових заходів на 23 серпня – близько 50 чоловік особового складу та 6 одиниць техніки для найбільш масових заходів, 24 серпня – близько 100 осіб і 15 одиниць техніки. Святкові дні передбачають не тільки масові заходи, це ще й вихідні дні. Як правило, люди хочуть у вихідні відпочити на природі біля води, тому ми плануємо ряд профілактичних заходів з приводу безпечного відпочинку біля водойм і лісових масивів »- сказав начальник управління реагування на надзвичайні ситуації, полковник служби цивільного захисту ГСЧС Дніпропетровської області Руслан Мураль.