Дніпропетровщина отримала медичне обладнання з Франції

26 Серпня 2016 15:55

14722117304599Медичні ліжка, матраци, тумби, інвалідна коляска, операційна безтіньова лампа, екран для зчитування радіологічних знімків. Це тільки частина обладнання, яке отримав центр хірургії кисті Дніпровської міської лікарні №16. Таку гуманітарну допомогу передала благодійна організація “Асоціація медичної та благодійної допомоги Франція-Україна”. За час проведення бойових дій 16-я лікарня прийняла близько 500 поранених бійців. Тут і сьогодні лікують не тільки мирних жителів, але і воїнів, які постраждали на Сході країни.

«Дніпропетровщина – прифронтова область, в яку направляють поранених бійців із зони АТО. Роль сучасного медичного обладнання важко переоцінити. Щоб забезпечити лікарні регіону всім необхідним, ми співпрацюємо з волонтерами, українськими та міжнародними благодійними організаціями. Серед них – «Асоціація медичної та благодійної допомоги Франція-Україна». Результат нашої співпраці – це не просто близько 100 одиниць отриманого обладнання, а сотні врятованих життів », – зазначив голова Дніпропетровської обласної державної адміністрації Валентин Резниченко.

Обладнання та інструменти, які надходять з Франції, розподіляють між різними медичними установами області. Чергову партію передали в центр хірургії кісті16-ї лікарні.

«Центр хірургії кисті в нашій лікарні обслуговує 5 областей країни. За час АТО заклад прийняв півтисячі бійців, 243 з яких – з пораненнями кисті різної складності. Обладнання та інструменти не витримують такого навантаження і вимагають регулярної заміни. Отримана допомога – дуже важлива », – розповів головний лікар 16-ї лікарні Віктор Вишневський.

Лікарня отримала спеціальні ліжка на коліщатках, зручні матраци, тумби, стільці, столик для харчування, каталку, кушетку, інвалідну коляску і хірургічні інструменти. Передали установі сучасний екран для зчитування радіологічних знімків і операційну безтіньові лампу.

«Сьогодні ми отримали важливе і необхідне обладнання. Наприклад, безтіньова лампа незамінна при проведенні складних операцій на кисті. Вона дозволяє розглянути найдрібніші деталі », – зазначив завідувач міжобласним центром хірургії кисті 16-й лікарні Сергій Білий.

Дніпровської міської лікарні № 16 передали 48 одиниць обладнання та більше 5 кг хірургічних інструментів.

Французьку гуманітарну допомогу вже отримали 3 медустанови області.

Співпраця Дніпропетровської ОДА з «Асоціацією медичної та благодійної допомоги Франція-Україна» щодо забезпечення медичним обладнанням стало можливим завдяки волонтерці Діані Долс. Раніше вона жила в Дніпрі, кілька років тому переїхала до Франції. Зараз допомагає Батьківщині з-за кордону.