На Дніпропетровщині вкрали 2 млн грн, ремонтуючи дорогу

7 Вересня 2016 17:11

1487510366Працівники Управління захисту економіки в Дніпропетровській області викрили посадових осіб, які причетні до розкрадання бюджетних коштів в сумі понад 2 мільйони гривень при проведенні ремонту дороги в Павлограді. Кримінальне провадження з обвинувальними актами щодо підозрюваних осіб направлено до суду. Про це повідомили в управлінні захисту економіки Національної поліції України в Дніпропетровській області.

Поліцейські встановили, що на проведення ремонту з бюджету виділено більше 3 мільйонів 830 тис. Гривень, підписаний договір з комерційною структурою на виконання зазначених робіт. Кошти були перераховані на рахунок підприємства. Але в момент підписання актів роботи були виконані на половину. Це спричинило 2 млн грн збитків державі.

Також встановлено, що відповідальним за здійснення технічного нагляду за виконанням робіт, виступав заступник директора державного підприємства, в інтересах директора приватного підприємства, який зі свого боку, навмисне підписав акти виконаних робіт із завищенням обсягів виконаних робіт, що призвело до безпідставного перерахування бюджетних коштів у сумі більше 2 мільйонів гривень на рахунок комерційної структури.

В рамках відкритого прокуратурою Павлограда кримінального провадження, директору приватного підприємства повідомлено про підозру у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.

Заступнику директора державного підприємства слідчі повідомили про підозру у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Зараз в суд направлено обвинувальні акти стосовно посадових осіб.

Заподіяна державним інтересам шкоду в сумі понад 2 мільйонів гривень відшкодовано в повному обсязі.