Реабілітаційний центр в Дніпрі приймає учасників бойових дій

7 Вересня 2016 10:11

CXKVXNbWkAI82NNРеабілітаційний центр для учасників бойових дій, організований Дніпропетровською ОДА, прийняв вже близько 550 бійців. Зараз там проходять реабілітацію ще 42 демобілізованих. Про це повідомив голова облдержадміністрації Валентин Резниченко.

«У реабілітаційному центрі учасникам бойових дій допомагають не тільки поправити здоров’я. Реабілітація бійців проводиться комплексно. Тут працюють не за шаблонами. До кожного особливий підхід. З демобілізованих займається ціла команда фахівців – від медиків і психологів до соцпрацівників. Такий метод застосовується в Європі », – повідомив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резниченко.

У центрі у кожного демобілізованого індивідуальна програма реабілітації.

«Для відновлення здоров’я бійців використовуємо лазерну терапію, магнітотерапію, ультразвукові інгаляції, масажі, лікувальні ванни, грязі і навіть спеціальне обладнання для« гімнастики »судин. Чоловіки займаються на тренажерах, спілкуються з психологами, малюють, слухають розслабляючу музику, відвідують басейн », – каже лікар центру Володимир Зайцев.

Всі, хто проходить реабілітацію в центрі, відзначають: установа зовсім не схоже на лікарню.

Юрій Сотниченко на реабілітації вперше.

«Демобілізувався місяць тому – і відразу сюди. Разом з медиками боремося з наслідками контузії, – розповідає чоловік. – Дуже подобається ставлення фахівців і умови. Із задоволенням повернуся сюди знову ».

Антон Марковець в центрі вже вдруге.

«Після отриманих травм я рік не міг рухати лівою рукою, через біль погано спав. Після майже двох курсів процедур, масажів, лікувальних ванн і занять з психологами в центрі, мені значно краще. Уже рухаю рукою, позбувся нічних кошмарів », – говорить він.

А ось їх сусід, Володимир Коболєв, вже готується до виписки.

«Були проблеми зі спиною. Бронежилети дають про себе знати, – ділиться боєць. – Пройшов курс реабілітації, який мені підібрали. Зараз відчуваю себе набагато краще ».

Пройти реабілітацію в центрі можуть все демобілізовані. За напрямком потрібно звернутися до сімейного лікаря або безпосередньо в центр за адресою: пл. Соборна, 14.