Дніпровські перукарі вчаться майстерності у австрійського експерта з перукарського мистецтва

18 Вересня 2016 15:10

SAMSUNG CAMERA PICTURES

У «Дніпропетровському центрі професійно-технічної освіти туристичного сервісу» розпочався новий проект міжнародної співпраці UA-Dnefriz за програмою “Служби старших експертів” (“SES”). Цього разу викладачі і майстри будуть переймати досвід австрійського експерта з перукарського мистецтва Ханса Людгера Леуфена.
Ханс – власник мережі шкіл, де навчають тонкощам цієї професії. Навчання в його школах – на платній основі, триває всього 15 календарних тижнів по 8 годин на день і дає право займатися індивідуальною перукарні діяльністю.
Зараз Ханс ділиться досвідом з викладачами і майстрами «Дніпропетровському центрі професійно-технічної освіти туристичного сервісу».

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Як розповідає директор Центру Інна Василівна Войтович, тут 4 роки чекали згоди Майстри на цей навчальний курс. Подібні комунікаційні семінари – тренінги Ханс проводить у багатьох країнах світу, його графік роботи розписаний на рік вперед.
Хансу 69 років. Але у нього можна повчитися бути сучасним і молодим. Перш, ніж зробити клієнту зачіску, Майстер запитує, як той себе почуває, який у людини настрій, просить розповісти про найщасливіший і нещасний дні в його житті. На основі цього маленького оповідання і приймається рішення про те, який стиль зачіски підходить людині.
Свій перший навчальний семінар Ханс провів у 13 років. «Переходьте свої кордони, виходьте зі своїх шаблонів, йдіть і творіть красу», – каже Майстер.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

З понеділка в Центі починаються практичні заняття під керівництвом австрійського професіонала, майбутні перукарі разом з викладачами і майстрами використовуватимуть його методологію щодо вдосконалення стилю моделей.
Також спеціалісти Центру отримають знання щодо сучасних і інноваційних освітніх методик, техніки презентацій, спеціальних знань, поєднання теорії з практикою, методів оцінки, проведення занять тощо.
– Це вже третій проект, що реалізований у нашому Центрі в напрямку підвищення кваліфікації спеціалістів, – говорить Інна Войнович. Відповідні знання вже отримали учні та викладачі з таких спеціальностей: квітникар – декоратор, флорист, ресторатор, кухар, адміністратор.

Віра Касьянова.