У Дніпропетровській області капітально відремонтували 90 доріг

23 Вересня 2016 12:35

14683282413838На Дніпропетровщині за обласні та місцеві засоби новий асфальт поклали майже на 2 мільйони квадратних метрів шляхів. Це 70% від запланованих на цей рік робіт, повідомив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резниченко.

«У цьому році ввели новий підхід до ремонту доріг: чи не латаємо ями, а проводимо капітальний ремонт. З 2016-му за обласний рахунок укладаємо новий асфальт на 150 вулицях. На це з обласного бюджету виділено 515 мільйонів гривень. Від підрядників вимагаємо якісної роботи. Як вони дотримуються технологій ремонту, перевіряє технагляд. Тільки після цього дорогу приймає спеціальна комісія. Неякісний ремонт підрядник переробляє за свій рахунок », – зазначив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резниченко.

За кошти обласного бюджету капітально відремонтували вже 90 доріг. У трьох містах і десяти районах Дніпропетровщини роботи повністю завершені. На 17 вулицях зараз працюють ремонтники.

Всього в 2016-му році на Дніпропетровщині запланували покласти 2,8 мільйона квадратних метрів дорожнього покриття. На це з обласного та місцевих бюджетів передбачили 1,5 мільярда гривень. Зараз дорожні роботи виконали вже на 70%.

Подивитися і оцінити стан комунальних доріг області можна на інтерактивній карті navizor.com. Це спільний проект ДнепрОГА і IT-волонтерів. На карті вже є інформація про 8 тисяч комунальних доріг області. Дані постійно оновлюються.