Лікарні Дніпропетровщини отримали сучасне медобладнання

4 Жовтня 2016 11:38

somatom_emotion16Лікарні регіону отримали вже понад 30 десятків одиниць сучасного медичного обладнання. Про це повідомив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резниченко.

«У цьому році закуповуємо нове обладнання, в основному, для реанімаційних відділень обласних лікарень. На це з обласного бюджету виділяємо майже 150 мільйонів гривень. У 2017 році продовжимо закуповувати обладнання для медустанов всього регіону. Це будуть УЗД-апарати і апарати штучного дихання, аналізатори », – зазначив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резниченко.

Зараз придбали вже 33 одиниці сучасного обладнання майже на 80 мільйонів гривень. Це комп’ютерний томограф, ангіограф, рентгени, апарати штучного дихання.

Торги тривають. Після їх завершення з новим медобладнанням працюватимуть фахівці обласної дитячої лікарні, обласної лікарні ім. Мечникова, обласного кардіоцентру, обласного центру екстреної медицини та медицини катастроф, онкодиспансеру, дніпровських лікарень №4 і №9, лікарні швидкої допомоги, центру СНІДу, центру генетики в Кривому Розі.

У 2015 році лікарні області отримали рекордну кількість обладнання – від томографа до генетичного аналізатора. Загалом 46 одиниць. На це з обласного бюджету виділили 149 мільйонів гривень.